maanantai 16. lokakuuta 2017

Liian kalliit kulut

Liian kalliit kulut

Minulla ovat kulut päässeet lipsumaan. En osaa sanoa ovatko ne liikaa vai eivät. Laiskuus laskelmiin on iskenyt. En jaksa. Varsinkaan siksi, kun olen laskelmista päättänyt päästää irti (laskin aivan liikaakin).

Kävin viikko sitten viikonloppuna perus viikon ostokset. Hintalappu oli yllättävän edullinen (-40 euroa), koska olin päättänyt aloittaa (ruoka) ostosten seurailun.

Olen viime aikoina huomannut, että saan 'törsättyä' ruokaan esim perusviikkona jopa 160 euroa perusviikon ruokaostoksiin, lisäksi maitotäydennys viikolla 30 euroa ja vielä yhdet valmisruoka ostokset 30-40 euroa eli yhteensä 220 euroa per viikko. Se tuntuu kohtuuttoman suurelta summalta, varsinkin kun ennen ruokakulut viikossa ovat olleet 135 euroa (100+20+15) kesäaikaan, jolloin yhtä kouluruokailua per päivä ei ole ollut.

No viikko sitten päätin ryhdistäytyä. Vaihdoin maidon 'sinisestä' maidosta rasvattomaan. Karkkilauantaiksi en ostanut lapsille omia karkkipusseja (12 euroa) vaan jaon suuren laatikon pikkupusseihin (oli lapsista huono idea). Mietin kaupassa mitä ostin ja en ostanut valmisteita. Ruokaviikkoon voi hyvinkin kuulua yksi hernekeittopäivä. Meillä vielä tykätään hernekeitosta, mutta sen ostaminen oli vaan unohtunut. Pannarin kanssa ruoka on suursuosikki. Lisäksi päätin, että yhtenä päivänä syödään puuroa. Itse pidän kaurapuurosta, mutta lapseni ovat varmaan vauvana saaneet liikaa puuroa ja heidän puurokiintiönsä on negatiivinen. Onneksi on syksy ja puuro menee alas, kun antaa pakkasesta lasten itse keräämiä marjoja. 

Pikkupäätös kaupassa vaikutti heti ruokalaskuun, 120 euroa (noin viikon suurostokset siis kyseessä). Lisäksi päätin, että en käy hakemassa pikaruokaa yhdeksi ruokakerraksi. No kitinä alkoi olla niin suuri ja kun lapset vielä keskenään raivasivat/imuroivat koko talon, niin palkkioksi kävimme ostamassa 'halvimmat tarjouslipuke hampurilaisateriat' noin 25 euroa. Täydennystankkaus maitoihin upposi kyllä 30 euroa. Eli yhteensä 175 euroa. Silti liikaa. Mutta suunta on oikea.

Jos nämä kesyt keinot eivät ota onnistuakseen niin minun pitää miettiä uusia keinoja. Niitä minulta kyllä löytyy. Toisalta takaraivossa on vielä ajatus, että 'Talousbloggari tajusi, että säätää liikaa!!!'. Mutta kyllä minä haluan nuo ruokakustannukset haltuun. Haltuunottoon liittyy myös taloudellinen puoli, mutta itsellä huomaan, että kun panostan ruuan taloudellisuuteen, niin ruuasta tulee tervellisempää. Sekään ei olisi pahitteeksi.

Taidan tehdä nappuloille välipalaksi porkkanatikkuja.

(ps. Kulukuuri on myös hyväksi, kun tuli ostoähky. Kännykkä hajosi lopullisesti ja ipad on tökkinyt pitkään. Menin sitten ostamaan kännykkää ja tulin kahden laitteen sekä oheistarvikkeiden kanssa kotiin, lompakko 1100 euroa kevyempänä... eli oikeasti ehkä pelkät porkkanatikut ei nyt auta) 

*

*Kiinnostaako sisustaminen? Tilaa Glorian Koti nyt todella edullisesti. Valitse haluamasi tarjousjakso ja tilaajalahja.

4 kommenttia :

 1. Edullisesti teillä syödään noin isossa perheessä, tosin lasten annokset taitaa olla vielä aika pieniä :). Onhan se fiksua pitää kulut kurissa, mutta tosiaan porkkanatikut vs. hampparit on ihan sama silloin kun rahaa kuitenkin on käytettävissä. Hampparit silloin tällöin pitää sekä lapset että äidin rennompana :)

  VastaaPoista
 2. Erimieltä Ekonomimmin kanssa. Tosin jonkun pitää välillä olla se piiskuri. Meillä "ruoka ja taloustuotteet" on 10kk keskiarvoltaan 500€/kk. Perheessä kaksi aikuista (joista toinen tosin ollut tämän ajan työtön) ja kolme tyttölasta (13-19v). Mielestäni olemme ostaneet jopa vähän vapaammin, varsinkin kesällä. Itse en ole puuron ystävä, mutta ei puuropäivä pari kertaa kuussa pahaa tee. Tsemppiä! Nämä on kuitenkin omia valintoja... Kuten joku viisas on joskus sanonut: "säästä turhasta, jotta voit tuhlata tarpeelliseen".

  VastaaPoista
 3. Köyhä lampuri/da Silva1. huhtikuuta 2018 klo 6.21

  Jaahas, en olekaan aina muistanut käyttää samaa nimimerkkiä...
  Mutta palasin tähän kommenttiini, sillä meillä on ruokaostokset lähteneet viimeaikoina lapasesta. Kahdesta syystä: vitamiinit pitää saada jotta jaksaa, eikä kannata syödä ravintoköyhästi. Toinen syy on tullut siitä, että isommat asiat täyttää mielen, eikä voi nysvätä detaljien kanssa. Olen itse siirtynyt jokapäiväseen aamupuuroon, koska Bull Mentula näin käski. Tulin siis täydellisesti kääntämään takkini!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puuro olisi kyllä hyvä ja terveellinen aj ei maksa mitään. Meillä menee enää mehupuuro...

   Poista