tiistai 27. syyskuuta 2016

Pankin vaihto suunnitteilla

Haluaisin vaihtaa pankkia. Olen ihan kypsä, kun olen jumittanut Nordeaan. En vaan usko siihen. Olen ollut joskus Helsingin osuuspankin, sitten Syp (vai oliko tämä Kop) ja myöhemmin Meritan asiakas. Ja vaikka en ole vaihtanut ikinä pankkia, pankkien nimet ovat vaihtuneet. Nykyisin se on Nordea. No nyt on aika vaihtaa pankkia, tai ainakin yrittää vaihtaa sitä.

Nyt olen henkisesti valmistautunut, että haluan hyväksyä uusimpaan taloprojektiin tarjouksen op pankista. Siellä kaikki tuntui olevan joustavampaa alustavissa neuvotteluissa alkuvuodesta 2016. Siirtäisin pankkiin henkilökohtaisen tilini ja yritykseni kaikki tilit. Nordeaan jättäisin kaksi lainaa. Toinen niistä on niin halpa, että sitä ei kannata siirtää. Ja toinen on 10 v bullet, jollaista en usko saavani Op pankilta. 

Olen valmistautunut että minulla on projektiin 50 % omaa pääomaa ja lainaa otan 50%.  120000 euroa omaa pääomaa ja 120000 euroa lainaa. Nordea vaati lähtökohtaisesti 50 % omaapääomaa. Siksi päädyin myös itse tähän lainoitusasteeseen aiemmin. Halusin tehdä tuon projektin aika riskittömästi ja korkea velkavipu lisää riskiäni. 

Alan nyt kuitenkin kallistua, että josko ostaisin yhden pikku yksiön pois markkinoilta. Jolloin omapääomani vähenisi tuon yksiön verran. 

Nyt olen sitten laittamassa pariin päivään op pankille kyselyn, että josko tuo omapääomani puute haitaa positiivista suhtautumista tulevaan lainoitukseen. Tai miten he suhtautuvat jos jätän kaksi lainaa vanhaan pankkiin. Katsotaan minkä vastauksen saan. Jos ääni kellossa on muuttunut, niin sitten en uskalla ostaa tuota pikku yksiötä.

7 kommenttia :

 1. Katso ihmeessä Dansken ja Handelsbankenin tarjous. Itse en koskisi paskaisella tikullakaan Nordeaan. Palvelu on aivan surkeaa ja todella sitä tuulupukukansalle suunnattua massakamaa. Op on vähän samassa veneessä myös, eli vakuutuksia ja asuntolainoja tarjotaan kyllä, mutta sijoituslainoista ei ymmärretä mitään tai ne hinnoitellaan pilviin.

  VastaaPoista
 2. "Olen ollut joskus Helsingin osuuspankin, sitten Syp (vai oliko tämä Kop) ja myöhemmin Meritan asiakas. Ja vaikka en ole vaihtanut ikinä pankkia, pankkien nimet ovat vaihtuneet." Helsingin OP on nykyinen toimija, joten jos olet ollut sen asiakas, olet jossain vaiheessa vaihtanut pankkia. Syp ja Kop sulautuivat muodostaen Meritan. Tarkoititko mahdollisesti Helsingin osakepankkia?

  https://fi.wikipedia.org/wiki/Helsingin_Osakepankki

  VastaaPoista
 3. Helsingin osakepankki oli ensimmäinen pankkini.

  VastaaPoista
 4. Hypoteekkiyhdistys on ainakin viime aikoina pärjännyt varsin hyvin marginaalivertailuissa, niin kannattanee tarkistaa sieltäkin rahan hinta.

  VastaaPoista
 5. Danske on samaa luokkaa Nordean ja OP:n kanssa.
  Suosittelen lämpimästi Handelsbankenia. Sieltä saa kaikista parhainta _henkilökohtaista_ palvelua eikä sinua kohdella kuin navettalehmää, josta yritetään lypsää kaikki mahdollinen irti. Puhun kokemuksesta. Handelsbanken on ollut ainoa pankki, jossa minulle ei yritetä tuputtaa mitään vaan siellä yritetään aidosti muodostaa pitkäaikainen suhde.

  VastaaPoista
 6. S-pankki oli se, jossa ymmärrettiin mahdollistaa asuntosijoittamista. N-pankki teki oharit.

  VastaaPoista