maanantai 12. syyskuuta 2016

Olenko pääomasijoittaja?

Olenko pääomasijoittaja?

Olen miettinyt, mikä minun statukseni nykyään on. 

En käy töissä, koska minulla ei ole tarvetta vieraalta tulevaan palkkatuloon. Jatkuvan työsopimuksen uskalsin irtisanoa kolmisen vuotta sitten. 

Saan osinko- ja palkkatuloja omasta yrityksestäni. Yritykseni vuokraa asuntoja ja saa hiukan alvillista tuloa. Olenko yrittäjä? 

Lisäksi saan hiukan henkilökohtaisia pääomatuloja, koska olen ostanut esim. osakkeet henkilökohtaisesti minulle, enkä yritykselleni. Olenko pääomasijoittaja?

Suurin osa tulosta on ehdottomasti pääomasta saatavia tuloja. Minulla on asuntoja ja saan niistä joko suoraan tai yritykseni kautta kuukausittaista kassavirtaa, vuokratuloa.

Yritykseni mahdollistaa tulojen muuttamisen pääomatulosta palkkatuloksi. 

Elämiseeni ei ole tarvinnut paljoa. Nostan yrityksestäni vain sen minkä elämiseen tarvitsen, muun tuloksen haluan jäävän yritykseen, koska en sitä tarvitse. Paperilla ja laskelmissa en osaa kuluttaa kunnolla. Esim rakas harrastuskin, vaikka se on kallis, ei maksa minulle mitään, vaan päinvastoin saan siitä tuottoa. Tämä kohta on kyllä luksusta. Yritykseni ostaa myös joitain teknisiä laitteita, joita tarvitsen yrityksen toimintaan. En todellakaan enää tuon jälkeen halua ostaa itselle samoja laitteita. En siis saa kulutettua edes kunnolla teknisiin laitteisiin. Ainoa mihin kulutan 'liikaa' on ruoka, mutta koska en ole ylipainoinen niin ei siihenkään maltaita saa uppoamaan. Nyt yritän kuluttaa matkusteluun, mutta olen niin kotihiiri että haluan että jos Lahden matkalle se on täydellinen eli siksi varmaan lähden harvoin matkalle. Kotonakin on kivaa. (Matka kyllä polttelee ja ostonäppäin on pohjassa). Mutta olen siis onneton kuluttaja ja törsääjä. 

Tuloni ovat hyvin epäsäännölliset. Toisaalta se ei ole aiheuttanut milloinkaan päänvaivaa tai stressiä. Ihan sama missä kuussa saan mitäkin tuloja, koska talouteni on paljon ylijäämäinen. Ylijäämä on voinnut olla noin 20000-50000 euroa vuodessa. Sen ylijäämän olen aina sijoittanut ja toivonut että saan kyseiselle pääomalle tuottoa.

Ehkä koen, että olen pääomasijoittaja? Talouteni pyörii kuitenkin olemassa olevan pääomani ympärillä? Siitä saan tuloni ja siitä saan lisäksi säästämällä rahaa lisäsijoituksiin.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti