torstai 18. huhtikuuta 2019

Kakeibo -säästämisen taito


Tutustuin uuteen kirjatyyppiin Kakebo - säästämisen taito, Fumiko Chiba, Bazar Kustannus Oy, 2018.

Tätä kirjaa ei kannata lainata kirjastosta ellet halua tehdä muistiinpanoiksi omaa ruutuvihkoa (kirjaston kirjaan ei saa kirjoittaa).

Kirja sisältää lähes ainoastaan `lomakkeita`, jolla saadaan talous kuntoon. Talous saadaan kuntoon, kun ensin seurataan omaa taloutta. Tällä kirjalla se voi onnistua helposti. Joka kuukaudelle tehdään rahankäyttösuunnitelma. Suunnitelman jälkeen jokainen kuukauden viikko seurataan viikkoseurantana, mihin raha meni. Lopuksi tehdään kuukausikohtainan yhteenveto menikö kuukauden talous, kuten oli suunniteltu. 

Kirja sopii hyvin taloudenhallitaprojektin aloittajalle. Jos olet jo pidemmälle edennyt, kirja on liian muistiinpanomainen. Ainakaan minä en jaksa/halua laittaa lukujani juuri kirjan antamaan malliin, koska minulla on jo oma talouslukujen seurantamalli.


Uskoisin, että aloittelijalle projektina kirja on loistava. Kirja on hyvin yksinkertainen, mutta juuri siinä niin hyvä, koska talous on yksinkertaista. Varallisuuden kasvatuksen alkumetreille oikein hyvä ja selkeä apu.

 * Yhdistä pienet lainat ja säästät. Yhdistä erilliset lainat ja säästä. Lyhennykset alkaen 26.5€ / kk. Voit yhdistää lainat hakemalla Fixuran kautta vertaislainaa ja maksaa kaikki pienemmät isokorkoiset lainasi kerralla pois. Hae nyt! *

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti