tiistai 15. tammikuuta 2019

Ennakkoveropäätökseen muutoksenhakuSain ennakkoveropäätöksen yhteisön tuloverosta vuodelle 2019 jo keväällä 2018. Laiskuus iski ja en jaksanut tehdä asialle mitään. Tai no syötin valmiiksi maksut yrityksen tilin nettipankkiin. Nyt sitten havahduin, että ensimmäinen ennakkovero pitää maksaa jo 23.1.2019. Ja summahan on liian iso.

Ja tietenkin, kun havahduin aloin syyttää itseäni, miksi en ole hoitanut asiaa ajoissa (inhoan muutoksia verottajalle, jos ne muutokset tehdään verotilille, kun niiden kirjanpidollinen tilöinti on silloin vaikeampaa). Luulin, että en ennätä hoitaa asiaa päätökseen asti ennen ensimmäistä maksupäivää, 23. tammikuuta.

Tein ennakkoveroon OmaVero palvelussa muutoksen. Laskin, että realistinen ennakkovero pitäisi olla noin puolet edellisen päätöksen summasta.

Vein netissä uuden luvut lomakkeelle ja painoin lähetä. Yllätyksekseni minulle tuli heti että `hakemus on vastaanotettu` ja `päätös on annettu`. 

Mitä? Mitä?

Sain siis samalla lähetä painikkeella jo itselleni verottajan uuden päätöksen. Eli ennakkoveromuutos oli mennyt heittäen läpi. Loistavaa palvelua ja tuon nopeammaksi toiminta ei voi enää mennä. Hyvä verottaja!

No asia ei mennyt kuitenkaan ihan putkeen, koska kun avasin verottajan päätöksen (ainoa vaihtoehto oli avata se pdf muodossa). Koko päätös oli varmaankin jonkun teknisen ongelman takia piilotettu teknisten kirjanmerkkien alle. Eli päätöksestä ei todellakaan saanut selvää. No onneksi muutos on nyt tehty. Nyt minun pitää vielä varmistaa OmaVerosta ennen 23.1 summa, tilinumero ja viite.


Mutta opin, että verottaja voi kyllä reagoida nopeastikin.

*Älä sijoita kuluihin! Nordnetissä osakkeiden säilyttäminen on maksutonta. Palvelu- ja vuosimaksut 0 €. Osakekaupat alk. 3 €.

2 kommenttia :

 1. https://www.vero.fi/tietoa-verohallinnosta/verohallinnon_esittely/uutiset/uutiset/2018/omaveron-p%C3%A4%C3%A4t%C3%B6s--ja-kirjetiedostojen-avaaminen-firefox-selaimella-ei-toimi-oikein/
  Johtuisiko tästä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista. Sain verottajalta päätöksen postissakin (tätä kyllä ihmettelen, koska juuri samalla, kun tein tämän ennakkoveropäätöksen muutoksen haun, muutin myös veroilmoituksiani niin että ilmoitukset tulevat vain sähköisesti).

   Poista