tiistai 3. huhtikuuta 2018

Osakkeiden osto, 1. osto tehty

Sain kuin sainkin avattua yritykselleni arvo-osuustilin Nordnettiin. Seurasin hiukan markkinoita ja ostokseni oli aivan selvä.

Ja osto on nyt heti tehty.

Ostin Nordeaa 650 kpl ja hintaan 8,49 euroa/osake. Välitysmaksuja minulla menee tason 1 mukaan nyt pari kuukautta eli 0,06 % (minimissään 3 euroa). Ostos oli 5518,50 euroa ja välityspalkkio on 3,31 euroa. Sillä mennään.

Osakkeiden jatko-ostoista en ole ihan niin varma (vaikka suunnitelma on tuolla osakkeiden osto-ohjelmassa). Fortum olisi kiehtova, mutta vaikuttaa kalliilta, vaikka on tippunut hurjasti osingon irtoamisen jölkeen. Mutta josko joku osake tippuu niin saattaisin tehdän toisen viiden tonnin oston. Yritän tehdä seuraavan oston noin pariin kuukauteen. 

Olen myös miettinyt josko tekisin nyt kuukauden vaihteen varallisuuslaskelman, mutta niin se vaan laiskuus iskee. En jaksaisi katsoa tilitietoja kaikista tileistä. Katsotaan saanko luvun selvitettyä, vai käytänkö sen puolituntisen kenties johonkin muuhun, vaikka ulkoiluun (tai koiranpentujen ihasteluun... ai miten niin koirakuume).
(Ps. Jos joku tietää suorilla, miten kirjaan ostoksen yritykseni kaksikertaiseen kirjapitooni, niin kiitän tiedosta jo etukäteen. Eli kun olen siirtänyt pankkitilitä Nordnetin arvo-osuustilille rahaa niin miten kirjaan (pankkitili debet 10000 e I A??? kredit 10000 e) ja kun olen ostanut osakkeet arvosouustililtä (A??? debet 5518,50 I B??? kredit 5518,50). Eli minkä tyyppiset ovat kirjanpitoohjelmien valmiit nimet kyseisille tileille A ja B? Nuo kaupankäyntikulut ovat varmaan ihan vaan tilitä pankkikulut. Osakkeiden ostojen kirjaamiseen ja arvottamiseen en ole siis yhtään perehtynyt)

2 kommenttia :