maanantai 13. helmikuuta 2017

Mielenrauha sijoittamisessa

Mielenrauha sijoittamisessa.

Minulla on tullut vanhemmiten (olen yli 40 vuotta) olo, että haluan sijoittaa niin, että mieleni on sijoitusten kanssa tasapainossa. Tätä tasapainoa en osaa kuvata velkavivun määrällä, riskien määrällä vaan sillä, että minulla on itsellä hyvä olo.

Minun oma hyvä olo lähtee niinkin perusratkaisusta kuin uni. Muistan työelämän kellon perässä juoksemisesta montakin aamua kun edellisenä yönä olin nukkunut vain kuusi tuntia. Eihän se riitä mihinkään. Onnekseni en enää juokse kellon perässä vaan saan määrittää päiväni ihan vaan luovaan olemiseen. Väitän silti olevani nyt tehokkaampi, ainakin saan paremman korvauksen. Uni on tullut vieläkin tärkeämmäksi. Haaveilen joka päiväisistä päiväunista. Mutta toisaalta myös aikaisin iltaisin on ihanaa kun nukuttaa.

Lisäksi olen oppinut tätä blogia kirjoittaessani paljon itsestäni. Luulin, että haluan tietää tarkat luvut, mistä voin vielä säästää, mistä voin vielä nipistää lisätuottoa. Todellisuus on, että minua ei enää kiinnosta pilkunviilaus. Nyt haluan vaan elää ja samalla (kuin itsestään) kasvattaa varallisuuttani. Mottoni alkaa olla: 'SUUNTA ON TÄRKEINTÄ'. Olen todella tyytyväinen seuraavaan sijoituskohteeseeni. Sijoitusasuntojen rakennuttaminen. Olen pähkäillyt projektia jo pari vuotta. Käyn juuri rahoituskierrosta. Nyt kaikki alkaa olla valmista sijoituspäätökseen. 'Entinen minäni' olisi saannut päättämättömyydestäni jo hepulin. Nyt alan olla valmis allekirjoittamaan seuraavaan kuukauteen rakennuttamissopimuksen.

*   Aina oikeanlämpöinen TEMPUR-peitto

8 kommenttia :

 1. Hieno avaus! Juuri näin on ainoa elämä käytettävä, rennosti mutta huolellisesti. Tein perheelle maittavan lounaan ja ajattelin mennä ruokalevolle.

  Katsotaan, jaksanko tavata Klingen uutta päiväkirjaa monta minuuttia, ennen kuin uni voittaa.

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentista! 'Rennosti, mutta huolellisesti', hyvin kiteytetty.

  VastaaPoista
 3. Tykkään lukea kirjoituksiasi PP, erityisesti pitkään nukkumisesta ja kiireettömistä aamukahveista. Auttaa pitämään itsellänikin motivaatiota yllä. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista. Itse en muistanut että tuo on luksusta, mutta nyt kun olen häärännyt työprojektin kimpussa pari kuukautta niin kyllä se vaan on ihanaa olla vapaaherra ilman projektia (projekti loppuu kahteen viikkoon). Sitten vaan nukun ja nautin!

   Poista
 4. Nyt kun tuon mainitsit, niin itsellenikin tuo "Suunta on tärkeintä" taitaa olla se tämän hetken teema. Koska viihdyn työssäni ja varallisuutta on kertynyt kohtuullisesti, niin pääoman lisäyksiä ei tarvitse enää maksimoida kulutusta minimoimalla enkä tuotoistakaan jaksa hirveästi stressata. Vaikka lopettaisin säästämisen tähän päivään, niin eläkepäiviin mennessä kasassa on kohtuullinen kasa varallisuutta, ja vaikka tuotot olisivat vain puolet odotetusta, niin sama juttu. Jos molemmat tapahtuvat, niin sitten olenkin jo pettynyt, mutta jos työ pysyy yhtä miellyttävänä, niin eipä sekään suuremmin haittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista. Tuo suunta on tärkeintä voisi saada hyvän teho lauseen tuosta Kinskin kiteytyksestä. Suunta on tärkeintä, ja se kannattaa valita huolellisesti. Minä kyllä tykkään myös tuosta huolellisesti valinnasta, jos sen tekee rennosti. Alan myös kallistua siihen että kannattaa olla luova.

   Poista
 5. Olen huomannut saman reaktion omalla kohdallani. Mielummin tingin tuotosta kuin hermoilen osakekurssien takia. Luultavasti en tule koskaan olemaan "all-in" osakkeissa, koska haluan säilyttää yöuneni vaikka pörssissä tulisi kuinka synkkä jakso.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kun kommentoitte. Tiedän siis että joku lukee näitäkin tekstejä. Kiva juttu! Minulla on kyllä all in asunnoissa (osakkeissa ihan vaan kokeeksi pieni summa, 23000 euroa, joka on noussut niin kivasti että myyntinappia polttelee, en kyllä myy). Toisaalta minulla on likvidiä, joka siis odottelee seuraavaa rakennuttamisprojektia. Sen saan vapautettua 3 kuukauteen.

   Poista