tiistai 15. syyskuuta 2020

Marjat pakkaseen ja ilmaiset taimet maahan, säästämistä vai harrastus?
Punaviinimarjaa, mustaviinimarjaa, valkoviinimarjaa, vadelmaa ja karviaista. Eri sekotuksilla. Suurin osa lasten poimimana. Ilmaista mummolasta❤. Tai no näissä lasten poiminta tilanteissa, minä maksan lapsilleni kunnon hinnan (hinta on melkeinpä suoraan pois minun lapsille tarkoitetusta budjetista, kun nappulat ostavat 'omilla rahoillaan' tarvikkeita, jopa käyttövaatteita). Tänään on vasta 'palkanmaksu' koulun jälkeen, mutta köyhenen 23 euroa. Pakkanen pullistelee 😀 (Jos joku olisi kertonut 20 vuotta nuoremmalle minälleni, että joskus sinäkin poimit hymyssä suin marjoja, ihan omaksi iloksi, en olisi ikinä uskonut. Elämä on ihanaa muutosta ❤)

Kuinka ahne voi olla? Otin vielä auton täyteen pensaita (takakontista pursusi viidakkoa auton sisätilaan ja viimeinen penkkirivi sai ihan omia jätesäkkejä, viinimarjapensaita juurakkoineen). Ahneus iski. Kun ilmaiseksi sain😍. Meinasin laittaa taaimmaiselle autopenkille pienimmän lapseni, että mahtuu juuri ja juuri istumaan. Nuorimmainen ilmoitti, että ei istu viidakossa. Onneksi muut lapseni innostuivat viidakkomatkasta ja takapenkinkin suosio oli taattu. Pensaat sain ilmaiseksi, kun kaivoin ne itse, mutta istutusmultaan meni 10 e (40 l x 4 säkkiä puutarhamultaa). Nyt on omassa pihassa viinimarjaa (musta, puna ja valkoinen), karviaista ja raparperiä. Lisäksi nykäisin pihaan pari vaahteraa ja pari pihlajaa. Ihan uusi harrastus (tai no yhden poikani harrastus, mutta mitäpä sitä ei seuraksi tekisi).

Onko marjojen poimiminen ja ilmaisten taimien istuttaminen säästämistä vai onko se vaan harrastus, jossa sattuu syntymään säästöä? Minusta tuntuu ainakin että minulla on uusi harrastus lasten kanssa, eikä säästö siinä sivussa haittaa yhtään.

#arkistasäästöä #lapsityövoimaa #marjanpoiminta #ilmaistaruokaa #säästäminen #kivaharrastus #suurperhe #itsellinenäiti

Muista tilata kanava youtube kanava! Jos tykkäsit jaksosta, muista painaa tykkää nappia. Jos haluat saada seuraavan videon, niin muista tilata kanava. Ota seurantaan myös Blogi https://puolimiljoonaapaaomaa.blogspot.com/ Youtube https://www.youtube.com/channel/UC84AgT_R1AP28WKBfnneIFw

Instagram @puolimiljoonaapaaomaa Kiinnostaako yhteystyö? Laita sähköpostia puolimiljoonaa.paaomaa@gmail.com Mainostajille https://www.youtube.com/watch?v=JoCe27YB5hI*Tilaa Haltin uutiskirje ja saat -20% alennuksen verkkokauppaan!*

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti