keskiviikko 25. maaliskuuta 2020

Matka taloudelliseen rauhaan
KAUPALLINEN YHTEISTYÖ

Katsoin netistä uudelleen sarjan `Arman ja Matka mielenrauhaan`. `Arman Alizad tutkii Arman ja Matka mielenrauhaan -sarjassa suomalaisten arkea uudesta näkökulmasta.... Sarja on osa Danske Bankin Taloudellinen mielenrauha - hanketta.`

Katsoin kaikki jaksot peräkkäin. Sarjan alussa oli kyllä hyvin osattu kuvata, miltä tuntuu kun talous on retuperällä. Sarjan edetessä tulee mieleen, että mitä vaihtoehtoja on esim. oman talouden tutkiskeluun. Voisiko esim. lainojen korot olla edullisemmat?

Riikka teki kolmea työtä, jotta pystyi rahoittamaan elämänsä (matkat, ostokset). Hän käytti kaiken aikansa työhön, että voi kuluttaa. 

Mari oli työtön ja noutaa jaksossa poikansa 4 v päivähoidosta. Lisäksi hän tuskailee, että ei tiedä milloin saa seuraavan kerran rahaa, mutta laskujen päivämäärät hän tietää.

Jupe on ostanut itselleen liian hienon auton.

Lähtökohdat provosoivaan ohjelmaan ovat hyvät.

Tajuaisiko Riikka sarjan loppuun mennessä, että voisi vähentää kulutusta ja näin saada vapaa-aikaa?

Voiko Mari säästää oman puskurirahaston ja kenties nauttia työttömän vapaa-ajasta poikansa kanssa (eikä tarvita kallista päivähoitoa)?

Ymmäräisikö Jupe itse, että voisi sijoittaa johonkin muuhun kuin kalliiseen autoon? Kenties jopa sijoittaa niin, että sijoitus tuottaa?

Ensi jakso ahdisti, kun tajusin, että ihmiset voivat olla noin tupella ihanassa arjessaan talousasioissa. Minua ainakin ahdistaisi, jos kaikki vapaa-aikani sulaisi töissä, kun kulutustahtini olisi tuloihini nähden liian kova. Onneksi kaikkiin noihin on helppo ratkaisu. Talous on helppoa. Jokainen on sen arvoinen, että kannattaa ottaa oma talous haltuun. Raha ei tee onnelliseksi, mutta rahattomuus tekee onnettomaksi. Talous hallintaan, niin uskon, että elämä on paljon onnellisempaa.

Arjen taloutta voi helpottaa myös netistä löytyvillä työkaululla. Sortter on suomalainen lainojen vertailupalvelu. Lainavertailun tekeminen ja tarjousten kilpailuttaminen on sinulle täysin ilmaista. 

https://sortter.fi/

Kirjoitus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Sortter Oy:n kanssa.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti