keskiviikko 24. lokakuuta 2018

Peritty laskukaava, 12 tositarinaaKIRJA-ARVIO Heikkilä Titi: `Peritty laskukaava, 12 tositarinaa`. Julkaisija Kuluttajavirasto, Kuluttaja-lehti, Lahti 2010.

Kirja alkaa esipuheessa loistavasti `Raha-asioita on mahdotonta erottaa muusta elämästä.`

Kirjan nimi tulee yhdeltä tositarinan henkilöltä. Hänen isällään oli laskukaava lapselle annettavasta kuukausirahasta. Siinä otettiin huomioon esim. lapsen ikä ja koulun lukuaineiden keskiarvo. Laskukaava oli niin hyvä, että henkilö muisti sen hyvänä järjestelmänä lapsuuden taloudenopetuksesta.

Kirja on ihana kepeä, helppo lukuinen. Minä tykkään lukea hyvin erilaisia talouskirjoja. Tämä kirja on oikein mukava lukukokemus. Yleisesti kirja oli kiva. Pienenä aivojumppana kirja oli ok. Kirja on vaan niin ohut, että sen lukee kyllä aivan liian nopeasti.

Kirjan ydin on ehkä, että perusasiat kuntoon. Tämä toimii jokaisessa taloudellisessa tilanteessa eli toimii aina.

Jotain oivalluksia teksteistä saan. Kirjaan on valittu 12 tositarinaa. Niiden pääpaino on kyllä todella turvallisuushakuisessa kansalaisessa. Eli jotenkin minua harmittaa, kun säästäväisimmätkin ovat vaan säästäneet rahaa. Mitään sijoittamiseen positiivisesti viittaavaa ei kirjasta taida löytyä. Minusta olisi ollut hyvä, jos edes yhden ihmisen kertomus olisi sisältänyt hänen oman oivalluksen, että säästetty raha voi tehdä töitä. Tämä rahan tekemä työ (pääoman tuotto) taas antaa taloudellista vapautta toimia joustavammin. Pääoman tuotto helpottaa ainakin minulla perusarkea paljon. Yksi pieni oivallus. Minulle juuri tuo oivallus on ollut koko taloudellisen vapauden ydinidea. Harmitti, kun siitä ei ollut tullut siruakaan kirjaan.


Suosittelen silti. Perustalous kuntoonkin on jo hyvä suoritus.

*Avaa tili Nordnetiin helposti verkkopankkitunnuksilla. Asiakkuuden avaaminen on maksutonta. Säilytys 0 €, pörssikaupat alk. vain 3 €.

2 kommenttia :