sunnuntai 16. heinäkuuta 2017

Säästöä muovista!

Säästöä muovista!

Minulla on nyt uusi inspiraatio. Olen aiemminkin miettinyt samaa. Mutta innostus on uupunut.

Käyn ison automarketin pihassa viemässä pahveja ja paperia, noin parin viikon välein. Vieressä on isot jätepuristimet muoveille. Muovi vie yllättävän paljon tilaa jäteastiassa. Tänään vein jätti-ison nestemäistä pyykinpesuainetta sisältävän pakkauksen jäteastiaani. Visio valaistui! Alan keräämään myös muovin ja vien sen keräykseen.

Nopealla vilkaisulla jäteastiani oli jopa puoliksi muovia (tämä on vähän liioiteltu luku). Voisinko harventaa jäteastiaan tyhjennysvälin kuukauteen? Säästäisin siinä jätetyhjennystä noin yhden kerran kuukaudessa, jos jaksaisin kerätä muovin kierrätykseen. Säästö olisi rahassa 6,05 euroa kuukaudessa. Kiinnostaako?

Nyt minulla on eteisessä pahvikeräyksen vieressä muovikeräys...

*Hanki lisää myyntiä tulospohjaisesti TradeTrackerin avulla!

2 kommenttia :

  1. Aivan oikea suunta. Nykyään muovin työntäminen roskikseen on ainoastaan tyhmää. Meillä roskiskaapissa on kaksi pienempää astiaa, joista toinen on jäteastiaan vietävälle muovipussille ja toinen biojätteelle. Kaksi kertaa suurempi astia on muovijätteelle. Sitä tulee oikeasti aivan järjetön määrä. Ainoa vaiva on että muovi pitäisi olla puhdasta, eli elintarvikkeet pitää huuhdella. Ja PVC:tä (merkintä 03 kolmion sisällä) ei saa laittaa. Tällä 36€ vuosisäästöllä ei suuria saa aikaan, mutta pienistä puroista... Ja lisäksi tulee tehneeksi pienen teon huomisen hyväksi.

    VastaaPoista
  2. Vielä kun saisi ostokset muovittomina! Esim. shampoot ja muut pesuaineet voisi vaihtaa palatuotteisiin ja ruokapakkauksissa suosia paperikäärettä.

    VastaaPoista