torstai 14. huhtikuuta 2016

OSAKKEIDEN OMISTAMISEN VAIKEUSMinä en osaa omistaa osakkeita. Osakkeet ovat vaan jostain syytä olleet lyhyen ajan hupia minulle. Nyt yritän tehdä sijoitusuunnitelmaani osan, jossa on kohta pitkäaikaisille osakesijoituksille (http://puolimiljoonaapaaomaa.blogspot.fi/2016/04/sijoitussuunnitelman-paivitys.html). Katsotaan miten käy.

Jotkut sijoittajat eivät osaa olla sinut asuntosijoitusten kanssa. P.Ohatta keskusteli aiheesta myytyään toisenkin sijoitusasuntonsa
http://www.pohatta.com/532/vielakin-pahempi-taloudellinen-virheeni

Olen kokeillut osakkeita Baswaren osakkeita jonottaen (en muista kannattiko se). Sitten olen ostanut joitain kertoja osakkeita isommankin pompsin, mutta sitten niiden hinnat ovat nousseet ja olen tarvinnut rahat muualle (lue! asuntosijoituksiin). 

Mutta nyt taas kerran luulen, että olen ovaltanut jotain (oivalsin tämän saman jutun jo viime kerralla pari vuotta sitteen, mutta mites sitten kävikään... myin osakkeet pois, kun niiden hinta oli noussut mielestäni niin paljon). Ostin Fortumin osakkeita 540 kpl ihan hetken inspiraatiosta 11.2.2016 hintaan 11,01 e. Mielestäni hinta vaan oli halpa, että kannatti avata Nordnetiin arvo-osuustili. Nyt Fortum näyttää olevan 12.03 e (14.4.2016 klo 14.43). Eli olisin siis 550,80 euroa plussalla (+9,26%). Mutta jymyjuttu on nuo tämän päivän osingot. Fortum maksoi 1,10 e per osake osinkoa ja sain siis 594 euroa osinkopotista. Kurssin arvonkehitystä toki ei kukaan tiedä, mutta mielestäni 5945,40 euron sijoituksella osinko 594 euroa on kyllä loistava, varsinkin kun kyseessä on nyt vasta parin kuukauden ikäinen sijoitus. Voi kun muistaisin nämä hyvät hetket sitten, kun olen taas päätymässä, että en halua omistaa osakkeita ja nyt on hyvä aika myydä. Uskon aina että saan paremman tuoton asunnoilla ja kiinteistöillä. Nyt on uskomukseen tultava hieman muutosta.

Pitkäaikaisessa osakesijoitussuunnitelma osiossani pitää olla pääpaino osingon maksajille, mutta esim. 10 % osuus ihan vaan huviksi kasvuyrityksessä.

Osaatko sinä omistaa osakkeita pitkäaikaisesti?

4 kommenttia :

 1. Nyt oli helppo kysymys. Osaan. Pääosa omaisuudestani on juuri pitkäaikaisissa osakesijoituksissa. Jotain on toki tullut myytyäkin, ja osittain olen miettinyt, että ei olisi montakaan myyntiä todella tarvinnut tehdä, vaan jotkut myynnit ovat olleet vain vaihtelunhalun sanelemia. Mutta kiva, että kaikki eivät yritä sijoittaa aina ihan samoihin asioihin. Ei jää mikään asunto tai osake ilman omistajaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista. Minä olen yrittänyt sijoittaa osakkeisiin, mutta ne ei vaan pysy minun omistuksessani. Sitten minulle tulee 'loistava' asuntosijoitus tai muu vastaava ja osakesijoitus menee myyntiin. Ja jotenkin kun osakkeiden myynti on niin helppoa. Jos osakkeen hinta on vielä noussut niin ai ai kun alkaa myynti kiinnostaa ja voitto kotiuttaa. Tiedän täysi heikkous. Ja tähän puutu sijoitusuunnitelmastani. Olen päättänyt, että sijoitan nyt hajautus mielessä osakkeisiin. Olen niin putkiaivo että tarvitsen itselle paperin missä on suunnitelma. Vitsi kun osakkeet ovat nyt vaan niin hinnoissaan...

   Poista
 2. Osakkeet vaatii ihan samanlaista opiskelua kuin asuntojen ostaminen. Sitä voi helposti ostaa vääriä osakkeita ja menettää rahansa. Toisaalta osakkeiden kanssa oppirahat on yleensä pienemmät jos aloittaa varovaisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista 'Matkalla vaurauteen'. Minä alan nyt vähitellen kääntyä pitkäaikaisen osakesijoittamisen hyötyjen oivaltajiin. Olen tätä ennenkin yrittänyt. Kirjat on kyllä luettu, mutta pitkäaikainen omistajuus on puuttunut. Mutta kaikki laskelmat näyttävät, että suunta on pakko kääntää. Hajautus on minulla surkea. Toki vieläkin ajattelen naivina, että osakkeiden osto on helppoa, 12 yhtiötä (joissa osinko painotus) aina noin parin kuukauden välein, noin 2000-6000 euroa per ostos. Ja tuota lähden vähitellen pyörittämään, että kun yksi kierros tehy niin sitten uusi kierros. Jos saan yhden asunnon myytyä kesällä-syksyllä niin sitten voin aloittaa ostot jos syksyllä 2016. Nyt voi tehdä pieniä ostoja, pari yhtiötä 4000 e ostos. Mutta olen niin pihi että 'markkinahintaan' en halua ostaa vaan haluan ostaa kurssilaskussa. Mutta minulla auttaa jo se, että pääsen mukaan keskusteluun ja alan itse ajatella osakepuolta minun vaihtoehtona.

   Poista