keskiviikko 11. syyskuuta 2019

maanantai 2. syyskuuta 2019

tiistai 27. elokuuta 2019

maanantai 12. elokuuta 2019

Ostin juuri sijoitusyksiön -vaikka en olisi saanut-


Ostin vielä yhden sijoitusasunnon -vaikka en olisi saanut. Kannattaako aina toimia heti? Voiko tyyneydestä (hitaudesta) olla jopa hyötyä? Minä olen aina joustanut `omassa elämässä`, että olen saanut maksimaalisen taloudellisen hyödyn. Olenko nyt oppinut itsestäni jotain ja osanut hiukan jopa hidastaa tahtia?

Miltä sinusta tuntui, kun ostit sijoitusasunnon?


Muista tilata kanava!
*
Me Naiset nyt upeaan tarjoushintaan!
*
Lue lisää... "Ostin juuri sijoitusyksiön -vaikka en olisi saanut-"

perjantai 2. elokuuta 2019

Onko järkevämpää säästää euro vai lisätä tuloja euro?Onko järkevämpää säästää euro vai lisätä tuloja euro? Kumpi on kannattavampaa saada säästöön? Säästää raha kulutuksesta? Vai nostaa tuloja? 


Taloudellisesen riippumattomuuden matkalla on tärkeää saada pääomaa säästöön, että sen voi sijoittaa ja pääoma pääsee kasvamaan. Onko säästöön jäävää osuutta järkevämpää kasvattaa vähentämällä kulutusta vai lisäämällä tuloja? Onko tähän yhtä oikeaa vastausta?

Muista tilata kanava!


*

Me Naiset nyt upeaan tarjoushintaan! *
Lue lisää... "Onko järkevämpää säästää euro vai lisätä tuloja euro?"

perjantai 12. heinäkuuta 2019

Kukapa ei haluaisi nauttia myös taloudellisen riippumattomuuden matkasta?Millainen säästöprosentti on sinulle paras?

Vlogi sisältää esimerkkilaskelman paljonko milläkin säästöprosentilla saa säästöön ja miten paljon se voi kasvaa' korkoa korolle' -ilmiöllä 10 vuoteen.

Pysyykö matka helpoimpana jos säästöprosentti on tarpeeksi pieni? Vai vaikuttaako se lopulta laimentavana inspiraatioon, kun tulokset ovat laimeita. Voisiko sinun juttu olla kova säästöprosentti ja siten ottaa matkasta aikaa pois?

Muista tilata kanava!


*

*
Lue lisää... "Kukapa ei haluaisi nauttia myös taloudellisen riippumattomuuden matkasta?"

keskiviikko 3. heinäkuuta 2019

Voiko ilman lottovoittoa jäädä `eläkkeelle` 35-45 -vuotiaana?Voiko ilman lottovoittoa jäädä `eläkkeelle` (taloudellisesti riippumattomaksi)? Vlogissa mietin, onko taloudellinen riippumattomuus myytti vai onko se oikeasti mahdollista esim. 35-40 -vuotiaalle?

Onko sinulla tavoitteena taloudellinen riippumattomuus? Todennäköisyys, että saavutat sen voittamalla lotossa on huono. Voitko itse säästämällä ja sijoittamalla saavuttaa taloudellisen riippumattomuuden?Muista tilata kanava!
*


*
Lue lisää... "Voiko ilman lottovoittoa jäädä `eläkkeelle` 35-45 -vuotiaana?"

perjantai 28. kesäkuuta 2019

Köyhästä rikkaaksi - kuudella eurolla päivässä miljonääriksi


Köyhästä rikkaaksi - kuudella eurolla päivässä miljonääriksi, Seppo Pennanen, Elämä tässä ja nyt -kirja, 2018.

Kirja opastaa aika yleisesti varallisuuden kasvattamisen `salaisuuden`. Kuluttamalla vähemmän ja lisäämällä tuloja saa varallisuutta sijoitettavaksi. Sijoitettava varallisuus mahdollistaa myöhemmin taloudellista vapautta. 

`Älä tee liian tarkkoja suunnitelmia, vaan aloita eteneminen.` Kirja painottaa tekemistä ja aloittamista. Toki voi huolella suunnitella, mutta itse suunnittelu ei vielä vie toteutusta maaliin. Tarvitaan tekoja.

Kirjassa kirjoittaja kertoo, kuinka hän voi nauttia loppuelämän ilman taloudellisia huolia. Hän uskoo, että `siihen pystyy kuka tahansa, joka on valmis muuttamaan toimintatapoja ja tekemään töitä muutoksen eteen.` Lisäksi, koska hän on itse päässyt maaliin, hänellä itsellään ei ole enää tarvetta säästää.


Kirja oli hyvä ellei jopa loistava. Luin kirjan ahmien. Tykkäsin. Suosittelen!


*
*Rahalaitos, kilpailuttaa sinulle vakuudettoman 500 – 70.000 euron lainan maksutta. Hae jo tänään!*
Lue lisää... "Köyhästä rikkaaksi - kuudella eurolla päivässä miljonääriksi"

sunnuntai 16. kesäkuuta 2019

tiistai 11. kesäkuuta 2019

Marimekon osto epäonnistuu koko ajan


Olen yrittänyt ostaa Marimekon osaketta jo parisen viikkoa. Olen laittanut ostotoimeksiantoja useita kertoja. Välillä kurssi nousi +16 % tyylisen nousun. Ostointo laantui. Sitten kurssi lasketteli jo kivasti. Yritin taas ostoja. Yritän ostaa alle 5700 euron pompsia...

Marimekon ostoa aloin jo miettiä täällä tekstissä, kun olin saanut Nordean lisäostoksen tehtyä. 

Nyt on taas pariksi päivää Marimekon ostotoimeksianto asetettu. Tietenkin niin alhaiselle tasolle, ettei kauppoja tule. Olen kyllä aika onneton Marimekon ostaja. Normaalisti teen oston ns. päivän hintaan, mutta jostain syystä Marimekkoa yritän ostaa edullisemmin kuin se on myynnissä. No, hyvä harrastus, ei mene ostokseen yhtään rahaa, kun kauppa ei toteudu. Voihan tämän elämän näinkin elää.


 *Lomakodit Etelä-Euroopasta? www.interhome.fi
Lue lisää... "Marimekon osto epäonnistuu koko ajan"

torstai 6. kesäkuuta 2019

Yhden sijoituskohteeni luvut aukiKerron vlogissa yhden (edullisimman) asuntosijoituskohteeni tuoton. Kohde on aika riski ja siksi siinä on huima tuotto tällä hetkellä. Riskinä ovat taloyhtiön ikä ja sijainti (kaukana keskustasta).

Minkä verran sinun yksittäiset kohteesi tuottavat?

Muista tilata kanava!


*
*Affiliate marketing - klikkaa tästä lisätietoa.
Lue lisää... "Yhden sijoituskohteeni luvut auki"

torstai 30. toukokuuta 2019

Harkintaa ostoksiin


Harkitsenko ostoksiani kaupassa tarpeeksi? Voisiko harkinnalla säästää?

Vlogissa mietin oman ostokseni järkevyyttä. Maksaisiko sinä ulkoilukengistä 150 euroa?

Muista tilata kanava!

*
Laadukkaita vaatteita, varusteita ja jalkineita ulkoiluun Haltilta.
Lue lisää... "Harkintaa ostoksiin"

torstai 23. toukokuuta 2019

Laske taloudellisen riippumattomuuden hintasi


Voiko taloudellisen riippumattomuuden hinnan laskea? Auttaako se kenties tavoitteen saavuttamisessa? Minä uskon, että selkeä (yksi) luku helpottaa oivaltamaan, onko taloudellinen riippumattomuus mahdottomuus vai tavoittelemisen arvoinen asia.

Vlogissa teen yhdenlaisen laskelman. Mikä on sinun taloudellisen riippumattomuuden hintasi? 

Muista tilata kanava!*
Lue lisää... "Laske taloudellisen riippumattomuuden hintasi"

torstai 16. toukokuuta 2019

Menestyvän ihmisen tekijät


Voiko menestyksen tekijöitä määrittää? Miksi joku toinen menestyy ja toinen ei? Onko menestyvillä ihmisillä kenties jotain yhdistäviä tekijöitä? Miten paljon voi vaikuttaa omalla asenteelle menestykseen?

Muista tilata kanava!*
Interhome - Lomataloja ja -huoneistoja jo 50 vuotta
Lue lisää... "Menestyvän ihmisen tekijät"

keskiviikko 15. toukokuuta 2019

Eka tyhjä kuukausi. Vuokratuloa 0 euroa!


Minulla taitaa olla asunto kokonaisen kuukauden tyhjillään ensimmäistä kertaa. Yhden keskusta asunnon vuokralainen irtisanoi vuokrasopimuksen hyvissä ajoin, niin että asunto olisi vapaa toukokuun alusta alkaen. Tein heti vuokrailmoituksen, mutta kappas, nyt on jo toukokuu puolessa välissä ja minulla ei ole asuntoon vuokralaista tälle kuulle. Joudun ensimmäistä kertaa tilanteeseen, että asunto on tyhjillään (ilman vuokran maksajaa) kokonaisen kuukauden. Vuorkalaisen sain pilkkahintaan kesäkuulle ja heinäkuun puoliväliin. Luottotiedottomia olisi ollut asuntoon tulossa, mutta pidin kyseisen asunnon kohdalla kriteerinä luottotietojen kunnossa olemisen. Olisin joustanut jopa lemmikeissä. Kriteerit täyttävää vuokralaista ei toukokuulle löytynyt, joten otin ns. välivuokralaisen (kesäkuusta heinäkuun puoliväliin). Sitten alkaa jo syksyn sesonki lähestyä, kun juhannuksen jälkeen on jo ilmoitettu opiskelupaikkojen saaminen.


Miltä tuntuu seisottaa asunto tyhjillään? Ilman vuokratuottoa? Kauheaa? En oikeastaan ole huomannut eroa ollenkaan. Ehkä mietin ensin, että olisi pitänyt olla aktiivisempi vuokralaisen etsinnässä. Nyt ajatus, että saan asunnon syksyn uusille opiskelijoille vuokrasesonkiin, kuullostaa jo loistavalta. Lisäksi saan kesältä jotain tuottoa asunnolla (1,5 kk vuokrattu).


(Editoitu 20.5.2019 sain sittenkin asuntoon loppu toukokuuksi vuokratuottoa 256 euroa... onhan sekin jo jotain)


*
Interhome - Lomataloja ja -huoneistoja jo 50 vuotta
Lue lisää... "Eka tyhjä kuukausi. Vuokratuloa 0 euroa!"

perjantai 10. toukokuuta 2019

tiistai 7. toukokuuta 2019

Ostin lisää Nordeaa
Ostin Nordeaa 855 osaketta 7,02 e kpl. Hinta yhteensä 6212,70 euroa. Ja välityspalkkio 9,32 euroa.

Ostoksen tein jo ennen vappua, 30.4.2019.

Olin ostamassa jo aiemminkin Nordea pompsia, mutta silloin taisi Fortum dipata kivasti, niin vaihdoin ostosta lennosta. 

Mutta nyt sain Nordeaa dipistä.


Olen miettinyt seuraavaa uutta osaketta. Valinta tulee olemaan vaikea. Marimekkoa halusin ostaa, mutta onhan se kallis. Ihanan kallis? Onneksi seuraava ostos voisi mennä jopa loppukesään tai jopa syksylle asti.
*
*
Affiliate marketing - klikkaa tästä lisätietoa.
Lue lisää... "Ostin lisää Nordeaa"

lauantai 4. toukokuuta 2019

maanantai 29. huhtikuuta 2019

Noutoruoka, säästöä!Joskus ruuanlaitto kypsyttää. On ihanaa tilata tai ostaa valmisruokaa. Arki helpottuu. Meillä oli välillä budjetissa kerran viikossa valmisruokatilaus. Lapsiperheenä ostot olivat hampurilaisateriaa tai pitsaa. Ne toimivat vieläkin hyvin, mutta nyt lapseni ovat niin isoja, että en saa enää etua esim. annosten jakamisesta. Kaikilla lapsilla pitää olla oma annos. Ja lisäksi lapseni syövät sen oman annoksen (eli aikuisten annoskoon). Valmisruoka paketti on ollut nykyään  35-45 euroa.

Lapseni eivät ole innostuneet noutoruokana esim kiinalaisesta tai thaimaalaisesta noudettuista ruuista. Nyt tein kokeilun. Ostin lapsille `noutoruuaksi` Lidlin pakastealtaasta Nice`n Easy mikrossa käytettäviä thairuokia esim. Thai Chicken Red Curry ja Thai Chicken Sweet and Sour. Suosio yllätti. Jokainen sai valita itselle oman maun mukaan ruuan. Jakamisen takia oli tärkeää, että jokainen sai ihan oman annoksen. `Noutoruuan` hinnaksi tuli 2,99 x 6= 17,94 euroa. Säästöä, säästöä! Ja tuo Red Curry on kyllä todella hyvää. Suosittelen!
*
Lainastosta saa lainaa! Luotettava ja rehellinen. Suomalainen. *
Lue lisää... "Noutoruoka, säästöä!"

tiistai 23. huhtikuuta 2019

Matka taloudelliseen mielenrauhaan


Katsoin netistä ensi jakson, jossa `Arman Alizad tutkii Arman ja Matka mielenrauhaan -sarjassa suomalaisten arkea uudesta näkökulmasta.... Sarja on osa Danske Bankin Taloudellinen mielenrauha - hanketta.`


Katsoin siis ensimmäisen jakson ja siinä oli kyllä hyvin osattu kuvata, miltä tuntuu kuin talous on retuperällä. 

Riikka teki kolmea työtä, että pysyi rahoittamaan elämänsä (matkat, ostokset). Hän käytti kaiken aikansa työhön, että voi kuluttaa. 

Mari oli työtön ja noutaa jaksossa poikansa 4 v päivähoidosta. Lisäksi hän tuskailee, että ei tiedä milloin saa seuraavan kerran rahaa, mutta laskujen päivämäärät hän tietää.

Jupe on ostanut itselleen liian hienon auton.

Lähtökohdat provosoivaan ohjelmaan ovat hyvät.

Tajuaisiko Riikka, että voisi vähentää kulutusta ja näin saada vapaa-aikaa?

Voiko Mari säästää oman puskurirahaston ja kenties nauttia työttömän vapaa-ajasta poikansa kanssa (eikä tarvita kallista päivähoitoa)?

Ymmäräisikö Jupe itse, että voisi sijoittaa johonkin muuhun kuin kalliiseen autoon? Kenties jopa sijoittaa niin, että sijoitus tuottaa?

Ensi jakso ahdisti, kun tajusin, että ihmiset voivat olla noin tupella ihanassa arjessaan talousasioissa. Minua ainakin ahdistaisi, jos kaikki vapaa-aikani sulaisi töissä, kun kulutustahtini olisi tuloihini nähden liian kova. Onneksi kaikkiin noihin on helppo ratkaisu. Talous on helppoa. Jokainen on sen arvoinen, että kannattaa ottaa oma talous haltuun. Raha ei tee onnelliseksi, mutta rahattomuus tekee onnettomaksi. Talous hallintaan, niin uskon, että elämä on paljon onnellisempaa.

Kirjoitusta ei ole tehty yhteistyössä Danske Bankin kanssa (harmi), mutta mainostan mielelläni hyviä ja oivaltavia ohjelmia taloudesta. Tämä on hyvä alku ohjelma sarjalle. Aihe on tärkeä!

*
Lainastosta saa lainaa! Luotettava ja rehellinen. Suomalainen. *
Lue lisää... "Matka taloudelliseen mielenrauhaan"

torstai 18. huhtikuuta 2019

Kakeibo -säästämisen taito


Tutustuin uuteen kirjatyyppiin Kakebo - säästämisen taito, Fumiko Chiba, Bazar Kustannus Oy, 2018.

Tätä kirjaa ei kannata lainata kirjastosta ellet halua tehdä muistiinpanoiksi omaa ruutuvihkoa (kirjaston kirjaan ei saa kirjoittaa).

Kirja sisältää lähes ainoastaan `lomakkeita`, jolla saadaan talous kuntoon. Talous saadaan kuntoon, kun ensin seurataan omaa taloutta. Tällä kirjalla se voi onnistua helposti. Joka kuukaudelle tehdään rahankäyttösuunnitelma. Suunnitelman jälkeen jokainen kuukauden viikko seurataan viikkoseurantana, mihin raha meni. Lopuksi tehdään kuukausikohtainan yhteenveto menikö kuukauden talous, kuten oli suunniteltu. 

Kirja sopii hyvin taloudenhallitaprojektin aloittajalle. Jos olet jo pidemmälle edennyt, kirja on liian muistiinpanomainen. Ainakaan minä en jaksa/halua laittaa lukujani juuri kirjan antamaan malliin, koska minulla on jo oma talouslukujen seurantamalli.


Uskoisin, että aloittelijalle projektina kirja on loistava. Kirja on hyvin yksinkertainen, mutta juuri siinä niin hyvä, koska talous on yksinkertaista. Varallisuuden kasvatuksen alkumetreille oikein hyvä ja selkeä apu.*Yhdistä useat eri lainasi ja jatka yhden lainan taktiikalla Hae lainaa 20 000 euroon saakka. *
Lue lisää... "Kakeibo -säästämisen taito"

perjantai 12. huhtikuuta 2019

keskiviikko 10. huhtikuuta 2019

Fortumia lisää salkkuun!


Ostin Fortumia lisää. Minulla oli 250 Fortumin osaketta. Ostin osakkeita lisää 290 kpl a 18,98 euroa eli ostos oli 5505,20. Kaupunkäyntikulut olivat 8,26 euroa.

Mietin myös, että ostaisin Nordeaa noin 5000 eurolla, mutta ajatus on hiukan muuttumassa. Seuraava ostos on nyt ihan auki.

Olen tyytyväinen ostotahtiini (5 ostosta alkuvuonna), joten nyt minulla ei ole mitään kiirettä tehdä uusia päätöksiä. Mutta toivon, että pysyn ainakin hiukan myös osakeosto kannalla, vaikka seuraava asuntosijoitus alkaisikin tulla mukaan kuvioihin.*Lainastosta saa lainaa! Luotettava ja rehellinen. Suomalainen. *
Lue lisää... "Fortumia lisää salkkuun!"

maanantai 8. huhtikuuta 2019

Veroilmoitus OmaVerossa


Tein juuri veroilmoituksen netissä OmaVerossa.

Veroilmoituksesta on puhuttu netin talousaiheisilla keskustelupalstoilla negatiivisesti. Lehdistö on kirjoittanut, että jopa kajaanilainen juristi on hiiltynyt veroilmoitusta tehdessä, koska verottaja kyselee epäoleellisia (jotain y-tunnuksia) ja hänen koulutuksensa ei ole riittävä tekemään ilmoitusta.

Minäkin mietin, että varmaan on vaikea syteemi. Lisäksi ensivaikutelmaani latisti se, että kävin jo kerran (ennenkuin esitäytetty veroilmoitus oli tullut OmaVeroon) kokeilemassa, josko syöttäisin jo silloin ennakkotietoina esim vuokratuloni järjestelmään sisään. No kokemus oli huono. Aloitin ensimmäisestä kohteesta ja syötin sinne kohteen poistot. Sitten järjestelmä ei antanyt palata lomakkeelta ok napilla, vaan herjasi, että tiedot ovat puutteelliset. Itse en 20 minuutin pähkäilyn jälkeen löytänyt puutetta, mistä järjestelmä herjasi. Luovutin. Päätin, että teen veroilmoituksen vasta, kun esitäytetty veroilmoitus on tullut OmaVeroon.

Kävin myös viime viikolla katsomassa, joko esitäytetty veroilmoitukseni olisi tullut järjestelmään. Ei ollut. Kiirehdin ehkä ihan turhaan ilmoituksellani, mutta halusin tehdä henkilökohtaisen veroilmoituksen ensin ja vasta sitten yritykseni veroilmoituksen.

Ilokseni kävin tänään aamulla kurkkaamassa OmaVerossa ja siellä oli oikein selkeästi vihreällä kohta `esitäytetty veroilmoitus`. Ai että! Jätin kahvinjuonnin sikseen ja järjestelin pöydän `veroilmoitusjättöpöydäksi` ja otin esille jo laskemani vuoden luvut (jotka siis syötin veroilmoitukseeni). Ja aloitin urakan. 

Heti ensisivulla luki selkeästi, että voit lähettää ilmoituksen ja palata siihen tekemään muutoksia myöhemmin. Helpotti!

Oikeasti järjestelmä oli oikein hyvä. Selkeä. Yksi kohta jäi hieman mietityttämään teinkö sen oikein, mutta lähinnä kohdat vaikutti veroilmoituksen tarkkuuteen, ei lukuihin. Järjestelmä löysi ihan kaikki huoneistot, autopaikat, kiinteistöt, maapalat. Työhuonevähennyksen merkintäpaikkaa etsin pisimpään, mutta nopeasti sekin löysin, kun vähän linkkejä vaihteli. Helppo oli.

Lisämielihyvää toki tuo, että nyt ilmoitus on lähetetty, mutta jos muistankin puutteen (tai huomaan virheen) niin voin helposti myöhemmin täydentää/korjata ilmoitustani.

Verottajan järjestelmästä on ainakin minun mielestä ihan turha nurista, jos on ihan perustyökykyinen ja omistaa nettiyhteyden + laitteen. Hyvä järjestelmä. Ei tuota hommaa olisi voinut helpommaksi tehdä. Yhteiskunnan kannalta (veronmaksajan kannalta) on hyvä, että järjestelmä on näin automaattinen ja täyttämisessä ei mene turhaa aikaa, vaan järjestelmässä on valmiina kaikki esim. omistustiedot.

Jatkan nyt kahvin juontia, kun oli niin kiva tehdä veroilmoitus, että koko kahvi jäi juomatta. Taidan huomenna tehdä yritykseni veroilmoituksen...
Muista tilata 'Puoli miljoonaa pääomaa' youtube kanava:
https://m.youtube.com/channel/UC84AgT_R1AP28WKBfnneIFw*Helppoa mainontaa verkossa ja mitattavia tuloksia. *
Lue lisää... "Veroilmoitus OmaVerossa"