perjantai 26. lokakuuta 2018

Mainostulot hurjassa kasvussa?



Milloin blogi voi alkaa tuottamaan rahaa? Vastaus on tietenkin kiinni ihan blogista. Minulla on ollut harrastusblogi (puoli miljoonaa pääomaa) nyt kaksi ja puoli vuotta. Kirjoittelen harrastukseksi epäsäännöllisesti (1-10 kertaa kuukaudessa). Olen huomannut nyt muutoksen mainostuloissa tänä vuonna (ajalla 1-10/2018). Minulla on mainoksia blogissa ja ne alkavat ilmiselvästi nyt jotenkin toimia. Minulla on esim Tradetracker ja Google AdSense mainokset blogissa. Muutos on hurja viime vuoteen verrattuna, toki saattaen liittyä siihen, että vuonna 2017 blogin mainostulot olivat ensimmäistäkin vuotta huonommat. Alla olevassa vlogissa kerron omat mainostulot.

Lisäksi olen aiemmin kirjoittanut blogissani mainosten laittamisesta tai olemattomista mainostuloista mm.
Kuinka tehdään blogilla rahaa? 
TradeTracker on yksi keino ansaita lisärahaa

Toki jos ottaa huomioon työmäärän (ajanhukkana), niin tämä ei kannata. Mutta jos ottaa huomioon, että seuraan muutenkin taloutta ja teen harrastuksena muutenkin tämän saman varallisuuden seurannan, niin silloin minusta on toki kivempi kun harrastus tuottaa.

Onko sinulla joku tuottava harrastus? Ja mikä sinusta on ihan ok tuotto harrastuksesta?




*Ansaitse rahaa verkkosivuiltasi!

6 kommenttia :

  1. Lukaisin tuon kirjoituksesi Adsensestä (hyvä juttu!) ja omankohtaiset kokemuksen ovat myös sen suuntaiset, että ihan helppoa hyväksyntä ja palvelun piiriin pääseminen eivät ole. Kokeilin siis erittäin tuoreen sijoitusblogini kanssa kepillä jäätä ja yllättäen se hyväksytiin alustavasti heti (ehkä ulkoasun viilaus ja tekstien määrä auttoivat?), mutta pienen räknäämisen jälkeen tekivätkin Googlen puolella aika "hauskan" tulkinnan blogini sisällöstä. No, saa nähdä saanko mitään kautta selvitettyä asiaa heidän kanssaan. Kirjoittelin muuten juuri tänään pikkujutun Google Analytics palvelusta, joka on mielestäni todella loistava juttu. Jos kiinnostaa, niin kurkkaa blogistani ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista. Jossain oli tieto että AdSenceen riitti 50 kirjoitusta ja puoli vuotta blogin pito aikaa, mutta ainakin minulla se ei silloin hyväksynyt mainostajaksi. Minä taisin täyttää hakemuksen (rasti ruutuun ja lähetä) ainakin kahdeksankin? kertaa... Ja minulle tuli hylky myös tekstillä että sopimatonta sisältöä tai se oli jotenkin hassusti muotoiltu (olisko ollut jopa säädytöntä sisältöä).

      Poista
  2. Minulla ei Adsense hyväksynyt blogia. Lisäksi olen kuullut useammalta taholta että siinä vaiheessa kun heidän pitäisi maksaa (eli se maksuraja ylittyy) niin päättävätkin ettei blogi ole sopiva ja näin luistavat maksuista...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista. Minä olen nähnyt yhden kirjoituksen, jossa näin olisi toimittu, että kun mainokset on saatu ja niiden maksun aika tuli niin tili hylättiin. Minulla maksut ovat toimesta moitteettomasti. Eli minusta AdSense on ollut hyvä. Helppo asentaa mainokset ja ne vissiin kohdistuu aika kivasti oikeaa kohdeyleisöön.

      Poista
  3. Hei, aloin itse taas miettimään tuota GDPR asetusta adsensessä. Onko sinulla käytössä automaattiset mainokset? GDPR on jälleen varsin onnistunut säädös, kun tavallinen tallaaja ei ota siitä mitään selvää, mutta se silti koskee kaikkia julkaisijoita. Oletan, että sinulla on tähän parempi tuntuma oikeustieteen opintojesi kautta. Itselläni on säädettynä "Ei personoidut mainokset", mutta mielestäni olisi myös vierailijoiden etu jos voisin näyttää heitä kiinnostavia mainoksia, eikä vain satunnaisia mainoksia mitä listassa nyt sattuu olemaan. En vain ole uskaltanut vaihtaa sitä takaisin, kun asiasta ei vieläkään ole mitää selkeyttä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen jättänyt mainosten hienosäädöt tekemättä. Minulla on esim joitain yhtiöitä/mainoksia, joita en haluaisi että bloggiini automaattisesti liitetään, mutta en osanut niitä mainoskohtaisesti poistakaan... eli minulla asia on pahasti hakusessa. Mainokset olivat siis ihan vaan kokeilu ja nyt kyllä huomaan että kyllä ne kannatti laittaa...

      Poista