sunnuntai 23. joulukuuta 2018

Osakeosto-ohjelman noudattaminen


Minulla on vuodelle 2018 tehtynä osakkeiden oston osalta suunnitelma. Minulla on melkein kaikki varallisuus kiinni asunnoissa tai kiinteistöissä, joten yritän hajauttaa varallisuutta osakkeisiin. Onnistuinko tai onnistunko vielä tekemään loppukirin?


`Tavoitteena 2018 minulla on että osakkeissa noin 30000 euroa tai 60000 euroa. 60000 euroa saa olla vain silloin jos OMX Helsinki on laskenut noin 7000 (31.12.2017 se on 9471). Eli jos tähtään, että minulla on noin 30000 e osakkeissa niin kauppoja pitäisi tehdä 5000 eurolla joka 2. kk. Ennätän ostaa noin 6 yhtiötä, vai ehkä sittenkin noin 8 yhtiötä eli 3750 e per yhtiö. Osinko maksavia yhtiötä 7 ja yksi voi olla omasta mielestä ns. kasvuyhtiö.`

Yllä olevan suunnitelmaan kuului myös, että en lisää asuntovarallisuuttani vuonna 2018 (mietin tavoitteissa jopa yhden sijoitusasunnon myyntiä vuonna2018). Toisin kävi. Ostin kivat kämpät kesällä aika kovalla velkavivulla. Niihin menikin sitten ihan kivasti vapaa pääoma.

Vaikka siis sijoitin vuonna 2018 sijoitussuunnitelman vastaisesti asuntoihin, niin olen yllätten saanut ostettua melkein suunnitelman mukaan osakkeita. Osakkeiden osto on ollut kyllä vaikeaa. Minulla on nyt osakkeissa 23.674 euroa (osakekurssit ovat laskeneet -3,65%) viidessä eri yhtiössä. Tähtäys olisi siis ollut 30.000 euroa plus ehkä vähän enemmän, koska osakekurssit ovat laskeneet. Mutta jotain olen kuitenkin saanut ostettua. Tyytyväinen, kyllä!

Mutta minulla on herännyt into tehdä vielä yksi osakeostos ennen vuoden vaihdetta (koska kurssit ovat olleet niin kivasti laskussa). Katson löytäisinkö yhden hyvän yhtiön ja saisinko tehtyä viiden tuhannen euron oston vielä ennen vuoden vaihdetta. Mietinnässä Aktia (ei hyvä koska minulla on jo Nordeaa), Lassila&Tikanoja, Ramirent (ehkä liian lähellä rakennusalaa), Sanoma ja Orion (kallis).

Tässä on vielä riski, että en saa ostosta tehtyä, kun en löydä ostettavaa (uskon kyllä, että osaan valita omasta mielestä parhaan ostoksen), kurssit lähtevät välipäivinä nousuun (olen onnettoman huono ostaja, jos kurssi on vihreällä) tai minulla ei ole likvidiä fiksusti vapaana (minulla on tulossa vielä pari isoa maksua tälle vuodelle ja lisäksi oma verotaktinen palkkani yrityksestä on vielä nostamatta, tai toki voisin maksaa palkan ja lainata likvidin takaisin yritykselleni). 

Onneksi on joulunpyhät aikaa miettiä, mikä voisi olla hyvä seuraava ostos ja kannattaako se tehdä.

Hyvää Joulua!

*Kokeile säästölaskuria Sijoittamalla voit vaurastua nopeammin kuin uskoitkaan. Säästä kuukausittain tai jätä kertasumma kasvamaan. Katso säästölaskurimme avulla, kuinka nopeasti se voi sujua.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti