keskiviikko 11. lokakuuta 2017

Päivän inspiraatioita (tili, verokortti ja huikea kirja!)

Inspiraatioita (tilejä, verokortti ja huikea kirja!)



Katselin aamulla tilejä laskun maksujen yhteydessä ja sain inspiraation.

Aukaisin yhden tilin lisää. Entinen 'säästötilini' oli muuttunut rakennushanketiliksi ja säästöt (tai niiden puute) jäivät lojumaan käyttötilille. Enkä ole heti ensi silmäyksellä nähnyt omaa kulutustani. Ja ainakin minulle säästämistä lisää, kun rahat siirtyvät automaattisesti pois tililtäni. Toki tarvittaessa saan varat siirrettyä käyttöön. Mutta minusta on ihanaa nähdä ihan yhdellä tilillä säästösumman kasvaminen. Siispä aukaisin yhden tilin lisää ja muuttelin tilien nimiä. Entisen automaattiset kuukausittaiset siirrot poistin ja nyt järjestelmään pitäisi laskea uudet automaattiset siirrot.

Minulla on ajatuksissa aina alkuvuonna tilata uusi verokortti. Joka vuosi tilaaminen kuitenkin viivästyy, omaan aikaansaamattomuuteen. Viime vuonna sama juttu. Kun ryhdyin katselemaan tilejä sain myös inspiraation tilata verottajalta uuden verokortin. Verokortin lasken aina alakanttiin eli maksan mielellään mätkyjä, koska silloin saan 'halpaa sijoituslainaa' verottajalta. Oikeastaan kyse ei ole lainasta, vaan omasta rahasta ja sen (veron) maksuaikataulusta. Tässä asiassa ei kannata maksaa etukäteen. Ennen olin niin tyhmä, että tein aina verokorttilaskelman varman päälle eli halusin, että mätkyjä ei tule, joten maksoin veroja tyhmänä ennenaikaisesti. Eihän siinä järkeä ollut. Mutta nyt siis verokortti tilattu. Ja loppuvuoden verot ovat hurjan alhaiset. Ensi vuonna teen tilauksen kyllä heti alkuvuodesta.

Verolaskelman jälkeen laskin toki jo uuden tilijärjetelmän automaattiset siirrot ja summat. Joku logiikka siinä ei vielä toimi, joten hauduttelen viikon asiaa.

Olen viime aikoina ottanut kirjastosta vaan huonoja kirjoja (onko sellaisia edes). Silloin minulle yleensä iskee toimettomuus. Aika menee hukkaan, kun teen esim. vapaa-ajallani vääriä juttuja (lukemista en ikinä laske hukkaan menneeksi ajaksi). Mutta nyt taivas aukeni kirjastossa. Hyllyssä oli Karo Hämäläinen: 'Yrittäjän taivas + helvetti, vol 3. RIKO RAJASI'. Ai, että! Tiesin, että kohtasin mielikirjani. Hyvä olo levisi heti. Huomasin hyräileväni, lapseni tiputtaessa kirjahyllyn kirjoja alas. Olen lukenut edelliset osat ja niiden jälkeen euforia on kestänyt viikkoja. Inspiraatio leviää.

Nyt on ihana päivä. Tuttisuu nukkuu ja minulla on kahvihetki mielikirjan kanssa. Voiko päivä enää mennä paremmin?

*
Tule asiakkaaksi muutamassa minuutissa ja aloita kaupankäynti samantien *


* Avaa tili yritykselle

4 kommenttia :