perjantai 24. maaliskuuta 2017

Sijoitusasuntojen rakennuttaminen

Olen aloittanut uuden sijoitusasuntohankkeen. Kyseessä on paritalo, jonka rakennutan avaimet käteen pakettina. Sopimus talotehtaan rakentamasta paritalosta on jo tehty. Sopimus raukeaa jos en saa kyseiselle talolle rakennulupaa, mutta itse en näe tässä riskiä. Tontille saa rakentaa paritalon. Ensin mietin, että en sekoita hanketta tänne blogiin, mutta alan kääntää kelkkaani ja päivitän piakkoin tuonne yläpalkkiin kohdan 'sijoitusasuntojen rakennuttaminen' ja sitten kerään kaikki tekstit koskien tätä hanketta. Mietin, että jos joku miettii valmistalon rakennuttamista niin voi olla ihan mielenkiintoista lukea, miten hanke minulla meni. Minun taloni, vaikka onkin paritalo, on omakotitalon kokoinen eli yhtäläisyys perusomakotitalon rakennuttamiseen on olemassa helposti. Ainostaan liittymät ovat tuplana ja välissä on paloseinän.

Minulla on jo kustannuslaskelmat valmiina, enää pitää ennättää katsoa niiden julkiasu niin että muutkin ymmärtävät niistä. Lisäksi olen sopinut valvojan/pääsuunnittelijan, maarakennus tekijän ja kvv valvojan/tekijä talon ulkopuolisille töille. Maarakennus tekijä firma asentaa myös salaojat, routasuojaus ja sadevesiviemäröinnin. Aikataulu alkaa olla selvä. Odottelen luonnoskuvia kotiin...

Lisäksi laitan yläkulmaan oman uuden pääsivun 'sijoitusasuntojen rakennuttaminen'. Sen sisältö löytyy täältä.

Lisään myös tunnisteisiin (blogissa oikealla) tälle projektille tunnisteen 'sijoitusasuntojen rakennuttaminen'. 

*    Unelmien Talo&Koti tutustumistarjous: 5 nroa vain 25,90. Voit valita tilaajalahjaksi IvanaHelsinki Velvet Lake -pussilakanasetin ja Tulppaani-laukun.

6 kommenttia :

 1. Kirjoitahan toki, tällaista kaivataan myös luettavaksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista. Näin minäkin asiaa pähkäilin. Ja varsinkin kun materiaali näihin teksteihin syntyy itsestään. Ja ainakin minua olisi kiinnostanut tietää hanke läpi, kun ensimmäistä kertaa tein tuon itse.

   Poista
  2. Onko tarkoitus vuokrata näitä asuntoja vai aiotko myydä eteenpäin niiden valmistuttua?

   Poista
  3. Vuokrakäytössä lähinnä ajattelin. Toki jos hinnat nousee niin toki myyn. Eli myynti ei ole poissuljettu, mutta ei päätarkoitus.

   Poista
 2. Itseäni myös kiinnostaa kuulla tästä lisää, vaikkei lähiaikoina olekaan mahdollisuutta toteuttaa mitään vastaavaa. Mutta kaikki tämän tyyppisiin asioihin liittyvä on hyvää tietoa, ja siksi mielenkiinnolla kuulen lisää.

  Skorpiotar
  pennistamiljoonaksi.blogspot

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä juttu. Sitten voinkin kirjoitella tästä hankkeesta silloin tällöin.

   Poista