torstai 15. syyskuuta 2016

Verotuksella optimointi

Verotuksella optimointi

Minulla ei ole ollut tarvetta nostaa yrityksestäni palkkaa vielä tänä vuonna ja siitä syystä en ole laskenut verokorttini lukuja. Oikeilla luvuilla oleva verokortti on vielä hakematta. Se pitää täyttää netin kautta kunhan ensimmäinen palkanmaksu aika tulee.

Minä pyrin, että minulle tulisi 1000 - 2000 euroa mätkyjä aina verotuksessa. Silloin olisin omasta mielestä onnistunut lainaamaan valtiolta halvalla rahaa. Ja raha on sitä arvokkaampaa, mitä aiemmin sen saan käteeni (eli en halua lainata rahaani myöskään verottajalle eli maksaa veroja liian aikaisin). Tuohon -2000 euron optimilukemaan on kuitenkin vaikea päästä. Unohdan yleensä jonkun vähennysmahdollisuuden verokortti laskelmissani ja lopulta tulos onkin plus miinus nolla. 

Mutta optimi olisi ehdottomasti mätkyjä. Ei liikaa mätkyjä, että ne kykenee helposti maksamaan eikä veropäätöksen valmistuttua iske pakokauhu. Mutta ei myöskään liian vähän takaisin maksettavaa suhteessa oman talouden kapasiteettiin, koska silloin en olisi osannut 'lainata' fiksusti rahaa valtiolta.

Minä tähtään tuohon parin tonnin pelivaraan. 'Lainaan' sen valtiolta ja sijoitan kasvamaan tuottoa korkoa korolla ja kun maksun aika tulee niin minä olen saannut tuosta pääomasta rahallisen hyödyn. Hieman vaivaahan tästä laskemisesta on, mutta koska lasken sen kuitenkin verokorttia varten niin minusta verokorttilaksema kannattaa tehdä optimoiden


Miten sinä optimoit verotuksen?

8 kommenttia :

 1. Minuakin hämmentää jatkuvasti ihmisten tavoite saada isoja palautuksia. Toki ymärrrän miksi, kivahan sitä on saada isohko könttä rahaa joulun alla, mutta kovin fiksua taloudenpitoa se ei ole.

  Sain aina aiemmin mätkyjä, mutta nyt parina vuotena olen saanut reilusti palautusta kotitalousvähennyksen takia. Jotenkin niitä ei osaa laskea mukaan ennakkopidätystä arvioitaessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista. Minulla myös tavoite on tuo pari tonnia mätkyjä, mutta aina olen unohtanut jotain vähennyskelpoista laskelmasta tai sitten vaan on tullut joku muutos ihan loppu vuodesta, joten ikinä tuohon lukuun en ole päässyt vaikka olisin tehnyt verokorttiinkin muutoksen niin sen vaikutus ei ole ollut kokonainen liian myöhäisen hoksaamisen takia. Lähinnä tulos on ollut plus miinus nolla veronpalautuksissa.

   Poista
 2. Ja muistan kun joskus 10 vuotta sitten kaverini kertoi minulle, että tähtää mätkyihin verokorttinsa kanssa (kun se on lainaa siinä verottajalta) niin ajattelin että onko tuo kaveri ihan kunnossa. En vaan ollut silloin ollenkaan miettinyt/tajunnut asiaa, että voin rikastua korkoa korolle ilmiöllä. Samoihin aikoihin myös toinen kaverini kertoi että hänellä on sijoitusasuntoon lainaa ja mietin että onpas hän hölmö kun ei myy sijoitusasuntoa pois ja maksa oman asuntolainana velkoja vähemmäksi niin hänen ei tarvitse maksaa omasta asuntolainasta niin paljoa korkoa. Eli olen ollut silloin kyllä TOSI hölmö. Mutta ei minulle kukaan ollut tätä sijoittamisajatusta opettanut. Onneksi nuo jä kytemään ja tajusin opetella korkoa korolle pääperiaatteet sekä tajuta että pienistä puroista kasvaa iso virta...

  VastaaPoista
 3. Nyt tuntuu omat 750 euron mätkyt jo paljon paremmilta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on taloudellista eli suosittelen ensi vuonna tähtäys samaan.

   Poista
 4. Sain veronpalautuslapun ja palautuksille maksetaan sen mukaan 3.99% korko. Ihan kelpo korko tällaisessa korkotilanteessa, kun pankeilta ei saa rahoille juurikaan mitään korkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Verottajan mukaan tuo maksettava korko on kylläkin 0.5% joten en tiedä mistä olet 3.99% lukeman saanut?

   https://www.vero.fi/fi-FI/Yritys_ja_yhteisoasiakkaat/Yhdistys_ja_saatio/Verojen_palauttaminen

   https://www.vero.fi/fi-FI/Henkiloasiakkaat/Veronpalautukset

   Poista
 5. Olen kyllä niin paraskin puhuja tästä. Taas tuli 192 euroa veronpalautusta. Eli en todellakaan osaa optimoida. No ehkä ensi vuonna onnistun.

  VastaaPoista