Sivut

keskiviikko 5. joulukuuta 2018

Kuinka säästät ruokakuluista?


Taloudellisen riippumattomuuden tavoittelu on myös osaltaa peruselämisen kulujen arvoimista. Voiko jostain säästää? Voiko kuluja kenties karsia hallitusti ja näin saada säästöön (sijoittamiseen) suuremman osuuden kuukauden tuloista?

Voiko ruokakuluista säästää? Meillä oli syyskuussa säästökuukausi ja silloin viimeksi kontrolloin, paljonko meillä menee ruokaan kongreettisesti rahaa. Säästösyyskuussa meillä meni ruokaan 773 e / kk (6 hlö talous). Tämä summa sisälsi myös kaikki päivittäistarvikeostot. Vaikka luulin, että meillä ruokakustannukset olisivat alhaisemmat kuin tuon testikuukauden, niin silti minusta meillä on hyvin maltilliset kustannukset.

Syyskuusta oppineena olen budjetoinut meidän ruokakuluihin 870 e kk. Se on ihan hyvä summa meidän perheelle. Sisältää joustoa arkeen kivasti.

Alla vlogissa mietin, miten meidän perhe säästää/voisi säästää ruokakuluista. Minulle säästö taitaa enemmänkin tarkoittaa myös terveellisempää ruokavaliota, koska silloin, kun mietin säästöä, mietin väkisinkin enemmän ruokailua kokonaisuutena. Syöminen on ihanaa!

Onko sinulla jotain helppoja vinkkejä joilla voisi säästää ruokakuluista?


Muista tilata kanava!




*Sijoita itseesi Aktiivinen säästäminen on todennäköisesti paras koskaan tekemäsi sijoitus. Nordnetistä saat työkalut ja inspiraatiota, joiden avulla säästöilläsi on enemmän mahdollisuuksia kasvaa. Avaa tili jo tänään. Se on helppoa eikä maksa mitään.

5 kommenttia:

  1. Miettimisen aihetta taas, kiitos! Mä huomaan et jos (eli nyt meillä) arki muuttuu kovin kiireiseksi en jaksa suunnitelmallisuutta ruokaostoksissa vaikka juuri siinä säästäisi aikaa ja rahaa. Olen itse parhaina säästöaikoina esivalmistellut ruokia jääkaappiin, jolloin esim kerralla keitetyt kasvikset ym saa nopeammin käytettyä seuraavina päivinä. Samoin jotkut ruuat kestää hyvin pakastamista. Lisäksi keitot on ihanan helppoja ja niitä kasviksia saa sinne ympättyä hyvin sekaan. Vaalin samaa filosofiaa lasten kanssa, ettei pakoteta kasvissyöntiin mut kasviksilla kannattaa korvata osa lihasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista. Kasivisruoka todellakin kannattaisi myös taloudellisesti. Meillä mennään silti sekaruualla.

      Poista
  2. Rutiineissa ja suunnitelmallisuudessa on voimaa. Vaikka ruokalistan ja ostoslista laatiminen voi tuntua työläältä, se säästää kuitenkin paljon voimia viikolla, kun ateriat löytyy listalta ja ainekset niihin kaapeista. Olen huomannut myös saman mistä sanoit videollasi, että säästäväisyys ja terveellisyys kulkevat usein käsi kädessä.

    Kirjoittelin omaan blogiini ruokakaupparutiineistani, joiden avulla vältän rahanmenoa ja hävikkiä:

    http://saastojossu.blogspot.com/2018/12/ruokakaupparutiinini-nain-valtan.html

    VastaaPoista
  3. Minä pyrin tekemään suuria annoksia, säästän samalla aikaa kun seuraavana päivänä ruoka on valmiina! (eikä tule napsittua nälissään välipaloja tai haettua pikaruokaa) Työpaikan sodexo tarjoaa sen verran huonoa evästä, että syön omat ruuat ja vähennän samalla ruokahävikkiä. Kalleinta on se ruoka mikä menee roskiin :)

    VastaaPoista