torstai 1. lokakuuta 2020

Minun velkavipuni (varallisuuslaskeman päivitys)
Minun velkavipuni


Tein ennen kuukausittain varallisuuslaskelman. Nyt olen pitkään laistanut koko laskelman teon, koska laskelma antoi aina aikas lailla samanlaisen tuloksen (kasvua, jonka osaan jo päässälaskuna päätellä). Eli laskelma alkoi tuntua hyödyttömältä.


Tein tänään kuun vaihtuessa varallisuuslaskelman pitkästä aikaa. Viime laskelman olin tehnyt 1.1.20. Tulos oli juuri sellainen mitä odotin. Vaikka olin hiukan postiivisesti yllättynyt varallisuuden omapääoman kasvusta. Hyvä minä!


No se mihin kiinnitin kuitenkin jostain syystä kauhulla huomion oli velkavipuni. Olen ollut pitkään sitä mieltä, että velkavipuni saa olla maksimissaan 40 % ja lisäksi se ei saa euromääräisesti olla yli 400.000 euroa. Olen saanut pidettyä velkavivun melkein aina alle 40%. Joskus jonkun asuntohankinnan ihan alkumetreillä se on tainnut nousta maksimissaan 42%. Eli se on ollut kuitenkin prosentuaalisesti hallinnassa. Tänään velkavipuni oli tasan 40 %. 


No entäs euromääräinen puoli. Sehän tässä vähän hirvittää. Olen vähitellen antanut omassa päässä olevan haamurajan 400.000 e nousta hiukan yli tuon kynnyksen. Mutta nyt tuntuu, että se on noussut uusimman hankinnan jälkeen liian korkealle. Tämän lisäksi kyseenalaistin oman kykyni velkavipuun edes tuon 40 % verran. Tuli pupu pöksyyn. Kyseenalaistin aiemmat omat totuudet.


Aina välillä mietin, mikä olisi hyvä seuraava sijoitusostos. Nyt pistän pupupöksyhousut jalkaan ja vähennän kiltisti velkaa, enkä tee uusia sijoituksia. Ajatteluun tuntuu vaikuttavan myös todella paljon korona-ajan taloudellinen epävarmuus. Tulin oikein hyvälle tuulelle, kun tein varallisuuslaskeman ja sain kokonaisuuden suunnan selvemmäksi. Varallisuuslaskelmaa kannattaa todellakin päivittää silloin tällöin. Kokonaisuus hahmottuu ja siihen saa kaukaisemman otteen. Edellinen laskema oli tehty ilmapiirissä `ennen koronaa`.


Sen verran itselleni sallin, että varaan yhden osakepompsin ostoon 5000 euroa ja saan ostaa jotain koronan takia putoavaa puukkoa.


#velkavipu #asuntosijoittaminen #osakesijoittaminen #säästäminen #sijoittaminen


Ota seurantaan myös 

Blogi https://puolimiljoonaapaaomaa.blogspot.com/ 

Youtube https://www.youtube.com/channel/UC84AgT_R1AP28WKBfnneIFw

Instagram @puolimiljoonaapaaomaa Kiinnostaako yhteystyö? Laita sähköpostia puolimiljoonaa.paaomaa@gmail.com Mainostajille https://www.youtube.com/watch?v=JoCe27YB5hI

 

 

 

* Kulutusluotto kohtuullisella korolla Vakuudeton kulutusluotto 1000 - 10000 € pankkitunnuksilla. Lyhennys alkaen 26.5€ / kk. Saat valita lainakorkosi itse, täytä ilmainen hakemus nyt! *

 

1 kommentti :

  1. Upea blogi sinullakin! Luen tätä ja vastaavia blogeja paljon, mutta kommentoin harvoin. Aihe oli niin lähellä sydäntä, että päätin kertoa sinulle ja lukijoillesi tarinani lyhyesti :)
    Mulle varallisuuslaskelma on aina ollut kaikkein tärkein työkalu, jolla mittaan omaa tekemistä. Säännöllisellä laskelmalla tiedän talouteni suunnan ja teen huomioita mm. kulutuksesta ja nettovoitoista. Laskelmassa on sen verran älyä, että kuukausittain näkee oman talouden tuloksen ja vuositasolla hiukan tarkemmin kokonaiskuvan. Päivitän aina myös velkapuolen luottokortin ja lainojen saldoa, verovelkaa ja vakuusmaksuja myöten, jolloin lainoitusaste pysyy myös hallussa. Itse olen pyrkinyt pitämään lainaa yli 66 %, mutta oman pääoman lisääntyessä olen huomannut, että lukua on yhä haastavampi pitää edes 60 päällä (kun lainat lyhenee ja oma pääoma kasvaa). Sopivia sijoitusmahdollisuuksia ilmaantuu siis harvemmin kuin toivoisin juuri tällä hetkellä. Nettovarallisuuden osalta olen samoilla luvuilla kanssasi, mutta elämäntilanne on hyvin erilainen; elän puolisoni kanssa Helsingissä ja toimin palkkatöiden ohella sivutoimisena yrittäjänä asuntojen ja muiden sijoitusten parissa.
    Idearikasta ja menestyksekästä syksyä tänne asti lukeneille!

    VastaaPoista