tiistai 23. huhtikuuta 2019

Matka taloudelliseen mielenrauhaan


Katsoin netistä ensi jakson, jossa `Arman Alizad tutkii Arman ja Matka mielenrauhaan -sarjassa suomalaisten arkea uudesta näkökulmasta.... Sarja on osa Danske Bankin Taloudellinen mielenrauha - hanketta.`


Katsoin siis ensimmäisen jakson ja siinä oli kyllä hyvin osattu kuvata, miltä tuntuu kuin talous on retuperällä. 

Riikka teki kolmea työtä, että pysyi rahoittamaan elämänsä (matkat, ostokset). Hän käytti kaiken aikansa työhön, että voi kuluttaa. 

Mari oli työtön ja noutaa jaksossa poikansa 4 v päivähoidosta. Lisäksi hän tuskailee, että ei tiedä milloin saa seuraavan kerran rahaa, mutta laskujen päivämäärät hän tietää.

Jupe on ostanut itselleen liian hienon auton.

Lähtökohdat provosoivaan ohjelmaan ovat hyvät.

Tajuaisiko Riikka, että voisi vähentää kulutusta ja näin saada vapaa-aikaa?

Voiko Mari säästää oman puskurirahaston ja kenties nauttia työttömän vapaa-ajasta poikansa kanssa (eikä tarvita kallista päivähoitoa)?

Ymmäräisikö Jupe itse, että voisi sijoittaa johonkin muuhun kuin kalliiseen autoon? Kenties jopa sijoittaa niin, että sijoitus tuottaa?

Ensi jakso ahdisti, kun tajusin, että ihmiset voivat olla noin tupella ihanassa arjessaan talousasioissa. Minua ainakin ahdistaisi, jos kaikki vapaa-aikani sulaisi töissä, kun kulutustahtini olisi tuloihini nähden liian kova. Onneksi kaikkiin noihin on helppo ratkaisu. Talous on helppoa. Jokainen on sen arvoinen, että kannattaa ottaa oma talous haltuun. Raha ei tee onnelliseksi, mutta rahattomuus tekee onnettomaksi. Talous hallintaan, niin uskon, että elämä on paljon onnellisempaa.

Kirjoitusta ei ole tehty yhteistyössä Danske Bankin kanssa (harmi), mutta mainostan mielelläni hyviä ja oivaltavia ohjelmia taloudesta. Tämä on hyvä alku ohjelma sarjalle. Aihe on tärkeä!

*
Lainastosta saa lainaa! Luotettava ja rehellinen. Suomalainen. *

4 kommenttia :

 1. Täytyy muistaa, että kaikkien luonne taikka persoonallisuuspiirteet eivät sovi yksiin säästämisen ja sijoittamisen kanssa. Monelle sijoitusblogit ja taloustaidot ovat muutenkin vieraita asioita.

  Mutta on hyvä että asioita nostetaan esille, sillä muuten hyvät taloustaidot pysyvät aivan liian pienen piirin "etuoikeutena".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista. Minusta talous juurikin kuuluu kaikille. Ja jos säästäminen (talous tasapainossa) ei kuulu jonkun persoonallisuuspiirteisiin, niin uskon että elämä helpottuu, jos sen opettelee kuulumaan sopivaksi persoonallisuuteen edes jollain tasolla.

   Oma talous on helppoa. Talous on loistava harrastus. Talousharrastus lisää hyvinvointia. Juuri tällaisia Danske Bankin mainosohjelmia tarvitaan. Sanoma on loistava! (Toki ennätin katsoa vasta ensimmäisen jakson)

   Poista
 2. Itse katsonut kaikki saatavilla olevat jaksot ja tykkäsin kovin. :)

  VastaaPoista
 3. Oli kyllä tosi mielenkiintoinen videosarja, kiitos suosituksesta! :)

  VastaaPoista