perjantai 6. huhtikuuta 2018

Q1/2018, huippukasvu opo 55.384 e / 3kk!

Minulla on laiskistunut varallisuuden laskenta kokonaan. Viimeksi tein laskelman vuoden vaihteessa (vuodenvaihteen laskelma löytyy täältä). Laskemaan menee aikaa noin 30 min, mutta olen kokenut että en halua tehdä laskelmaa. Onneksi tein nyt. Laskelman aikaansaamattomuuteen on vaikuttanut myös se, että minulla on ollut sellainen olo, että varallisuus kasvaa ja kovaa.

Tulos on kaikkien aikojen kovin. 3 kk varallisuuteni on kasvanut  50.048 euroa ja omapääoma sitäkin enemmän. Omapääoma on noussut +55384 euroa. En voi käsittää miten suurperheen äiti voi pysytä tällaiseen. Hyvä minä!

Laskelmiin ei ole tullut arvonmuutoksia esim asuntojen hintojen nostoja. Tulos on tullut onnistuneesta yritystoiminnasta.

Kokonaisvarallisuuteni on nyt 1047798 euroa (+50048 vertailulukuun 12/2017), josta velkaa on - 363799 euroa (+ 5336 vertailulukuun 12/2017) ja omaa pääomaa on 683999 euroa (+55384 vertailulukuun 12/2017).

Tuossa vuoden vaihteen laskelmassa olen päätynyt laskelmaan, että varallisuuteni olisi kasvanut noin +6000 e kk vuonna 2017. Tuo oli kuitenkin arvio, koska arvotin yhden asunnon eritavalla vuoden vaihteessa 2016 (asuntoon tuli yhtiölainaa rempan takia ja se ei näkynyt laskelmaissa velkana eikä asunnon arvossa). Nyt tuo arvotus/velka näkyy juuri samalla tavalla molemmissa laskelmissa. Eli kun vertaan nyky tilannetta vuoden takaiseen (vuoden takainen laskelma löytyy täältä 4/2017). Vuodessa varallisuuteni on kasvanut 209177, josta velka lisäys on ollut huima 110753 (sijoitusasuntojen rakennuttaminen) ja oman pääoman lisäys 98424 euroa. Tuolla laskelmalla olen saanut viimeisenvuoden aikana kasvatettua omaa pääomaa huikeat 8202 euroa kuukaudessa (tavoitteeni oli 2500 e kk, vuoden 2017 hidas tavoite). Hyvä minä!

Tästä kirjoituksesta oppineena, suosittelen kaikille säästämisen ja sijoittamisen aloittamista. Lisäksi suosittelen laskelmia ainakin silloin tällöin. Tulos voi olla häkellyttävä. 

Korotan, että en ole tarkelaskenut laskelmiani ja lisäksi en osaa sanoa onko niissä positiivista tulosta antamassa esim vuokravakuuskia sisällä ennemmän tai esim veroja maksettu vähemmän... minua ei tarkkuus kiinnosta jos luvut ovat noin hyvät ja suunta todellakin oikea!

Mutta jottei elämä menisi liian yksitoikkoiseksi, olen päättänyt ottaa loman. Pistän yritystoiminnan säppiin. Olen lomalla ainakin puoli vuotta. Tai no loma ja loma, olen toki kotiäitinä lapsilleni (kuten olen ollut kyllä edellisen huippukaudenkin, olen pyörittänyt yritystoimintaa kotoakäsin). Pelkkä kotiäiteily on minulle lomaa ja jos järjellä mietin, olisin jopa valmis maksamaan siitä, että saan olla kotona. Mutta hei, kotona oleminenhan on ihan ilmaista. Aika luksusta!
*
Kokeile säästölaskuria Sijoittamalla voit vaurastua nopeammin kuin uskoitkaan. Säästä kuukausittain tai jätä kertasumma kasvamaan. Katso säästölaskurimme avulla, kuinka nopeasti se voi sujua. *

4 kommenttia :

  1. Onnittelut hyvästä tuloksesta. Hienoa !

    VastaaPoista
  2. On kyllä mahtavaa nousua noin lyhyessä ajassa. Kyllä se raha vain rahan luokse tulee. Jos ei ole kun 10 rahaa niin sen luokse saa sitten sen yhden 10% tuotolla mutta kun sitä on miljoona on potti paljon mukavampi :) Näitä lukuja katsoessa sitä aina miettii et voi kun olisin tiennyt aloittaa aikaisemmin

    VastaaPoista