torstai 13. huhtikuuta 2017

Vuodessa 80000 euroa oman pääoman kasvu

Olen tehnyt tarkempaa laskelmaa varallisuudesta nyt vuoden. Vertailuluvut ovat ihan samat. Ensimmäisen laskeman tein 10.4.2016 ja se löytyy täältä. Uusin laskema on 31.3.2017 ja se löytyy täältä.

Mitä noin vuodessa on varallisuudelleni tapahtunut?

Varallisuuteni on kasvanut 95702 euroa (oli 4/2016 742223 euroa ja on nyt 837925 euroa). Laina määräni on pysynyt suunnilleen samassa (olen maksanut lainoja pois noin 11000 euroa, mutta yhteen asuntoon tuli rahoitusvastiketta noin 27000 euroa, lisäksi ensimmäisissä laskelmissa oli yksi rahoituserät merkitty virheellisesti lainaksi vaikka se oli omaa pääomaa). Oma pääoma on kasvanut laskelman mukaan 96800 euroa  (oli 4/2016 486843 euroa ja on nyt 583643 euroa). Todellisessa oma pääoma ei ole kasvanut noin paljon, vaan minulla oli alussa virhe 17000 oman pääoman kanssa (oli vieraassa pääomassa). Mutta ilman tuota virhettä oma pääoma olisi kasvanut melkein 80000 euroa. Se on hyvin se! Siksi päädynkin että saan vähän löysätä kulutusnyöriä (kulutusnyörien löysäys teksti löytyy täältä).

 * Yksi hakemus. Paras lainatarjous. Useimmat lainantarjoajat saman katon alla. Haemme sinulle sopivimman lainatarjouksen 500 – 50.000 euron lainoille!

4 kommenttia :

 1. Paljokos on oman pääoman tuotto? Sinulla on ilmeisesti aika paljon muita tuloja, eli tuo 80 000 euroa ei ole vain sijoitusasuntojen tuotto?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koko blogin idea oli laskea mistä minun tulot koostuvat, mutta en vaan saa laskettua sitä. Siihen menisi päivä pari aikaa kun laskisin tiliotteista. Minulla laskelmaa sekoittaa kun osa asunnoista on yrityksen kautta ja osa henkilökohtaisesti omistettuja. Ja tuloja tulee monesta kohteesta. Mutta yritän olla tekemättä ylimääräisiä laskelmia. Jos aktivoidun niin lasken tuon kyllä.

   Poista
 2. niin. jotenkin epäselviä nämä laskelmasi. lasketko asunnon arvonnousun pääomaksi vai vasta realisoituneen voiton. ja ennen vai jälkeen veron?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laskelmat teen vaan nopeasti pankkitilien tiliotteen loppusummista. Pääomassa näkyy asunnon arvonnousu eli nyt esim 10 vuodessa se on ollut (asuntojen hankintahinta on ollut 610000 euroa ja nyt kun niihin on tullut mm perusparannuksia niin olen arvioinut niiden hinnan olen arvioinut 702000 euroon). Mitään indeksi korotuksia en asunnon arvoon laskennallisesti tee. Vuoden aikana asuntoni arvot eivät ole nousseet yhtään. Eli tämän laskelman varallisuuden kasvu ei tule ollenkaan asuntojen arvonnoususta (koska sitä ei ole realisoitunut). Vertailua teen tilini loppusummista eli pääasiassa se on silloin nettovarallisuuden kasvua verojen maksun jälkeen (mutta se onkin sitten toinen juttu olenko osannut maksaa verot oikeaan aikaan eli en usko että juuri tuon ajankohdan verot olisin osannut maksaa kyseisenä aikana eli uskon että tuon ajan voitoista minulla on vielä hiukan jälkipainotteisesti tulossa veroja). Lasken suuntaa-antavasti, eikä minulla ole resursseja eikä tarvetta tarkkaan yksilöityyn laskelmaan. Sekoitan näissä laskelmissa esim yritykseni ja henkilökohtaisesti omistamani varallisuuden. Oikeassa elämässä ne eivät ole yhtään sekaisin.

   Poista