keskiviikko 4. toukokuuta 2016

Mietteitä 4/2016 menoista, toimenpiteitä tulossa


Huhtikuun menoista huolestuneena (katso huhtikuun menot täältä) aloitan oman säästö toukokuun. Tämä kuukausi on 'maailman huonoin' säätämiseen, koska lähden puolivälissä kuuta pariksi viikoksi matkalle (yhdistetty hupi ja harrastus ja työmatka). Mutta olen sitä mieltä, että aina voi säästää.

Tässä kuussa en hyväksy yhtään ylimääräistä ostosta. 

Hyväksyttyjä ostoksia ovat
- pöydän loppumaksu 780 euroa (tilattu jo ja puolet maksettu)
- reissuun liittyvät matka ja majoituskulut (en ole vielä maksanut niistä mitään ja osa näistä maksuista voi mennä kesäkuun puolelle)
- perus ruoka maksut (pikkuisen ylimääräistä ravintolaruokailuun on ihan ok reissussa)
- perus muut maksut bensa, kuukaudelle sattuvat maksut, sähkö, jäte, vesi, vakuutus...
- sijoituksiin liittyvät hoitovastikeet, rahoitusvastikkeet, lainan korot ja lyhennykset

Muuta ylimääräistä saa tulla 100 euron verran (tyyliin 'matkalla hajoaa vaate' tai tarvitsen jotain). Ja nämä ylimääräiset kirjaan ylös, että tiedän pysyinkö tavoitteessa toukokuussa (uskon, että en pysy).

Muuten nauttisin toukokuusta pakastinruualla ja saisin pakastimen tyhjäksi (pakastin tyhjäksi-kampanja), mutta sain tarttuvan vatsataudin juuri kun yritin tyhjentää pakastinta, niin en todellakaan syö sieltä yhtään mitään. Koko pakastin oksettaa, joten säästän itseäni ja en syö sieltä mitään. Kuukauden päästä ruoka sieltä taas maistuu ja aika syksyn satoon on silti oikea.

Olisi ihanaa aloittaa kasvis toukokuu, mutta reissu hankaloittaa sitä. En oikein osaa olla kasvissyöjä kokonaan, se on vain haave. Kesäkuussa voisin ottaa jo 'älä osta mitään' kesäkuun, mutta jään miettimään sitä (ainakin 200 e harrastusjutun tarvitsen kesäkuussa ettei elämä mene ihan pihiksi).


Ihana auringonpaiste ulkona. Lähden lenkille (ja haaveilen kunnon lenkkikengistä 120 e ja urheilulenkkiasusta, olen tainnut tulla kunnon kuluttajaksi nyt pariin vuoteen, kun en ole kontrolloinnut kulujani... Onneksi aloitin tämän blogin. Aina oppii!)

1 kommentti :

  1. Oletko just ostanut asunnon? Mietin vaan, pitääkö asua 2 vuotta asunnossa heti sen jälkeen kun ostossopimus on tehty?

    VastaaPoista